Ismét neki fog az Energiaügyi Minisztérium a kriptobányászok energiafelhasználásának felméréséhez

spot_img

Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) ismét megpróbálja felmérni az észak-amerikai országban működő kriptobányász cégek energiafelhasználását, miután az első ilyen kísérlet márciusban csúnyán kudarcot vallott. 

Az Energiainformációs Hivatal (EIA), a DOE statisztikai részlege szerdán nyilvános tájékoztatót tartott a kérdéskörrel kapcsolatban. A találkozón a nyilvánosság véleményét is kérték, beleértve a kriptobányászok és az iparági szereplők részvételét. A nyílt felhívás célja az volt, hogy visszajelzéseket, javaslatokat gyűjtsenek, amelyek felhasználásával akarják majd alakítani a leendő szabályalkotási javaslatot. 

A minisztérium még februárban kényszerített ki a kriptobányász cégektől energiafelhasználásukról szóló sürgős adatszolgáltatást. Ennek hatására a Texas Blockchain Council és a Riot márciusban beperelte a DOE-t. Szerintük a hivatal célzottan visszaélt a kormány sürgősségi felhatalmazás adta lehetőségeivel. 

Később a peres felek megegyeztek, ami arra kényszerítette az EIA-t, hogy semmisítse meg a bányászvállalatoktól kapott információkat. Az EIA a pert követően megjegyezte, hogy az év eleji bitcoin rally adta a sürgős adatszolgáltatás okát.

A tájékoztató során három kulcsfontosságú ötletet javasolt az EIA munkatársa, amelyekkel egy új felmérést indítanának el. Először is, az EIA azt szeretné vizsgálni, hogy az iparági szereplők milyen tényezőket vesznek figyelembe az energiafelhasználással kapcsolatban. 

Kapcsolódó cikkünk:

Másodszor, az ügynökség tudni szeretné, hogy milyen adatokra kell fókuszálnia, amit a bányászoktól gyűjtsön. Végezetül az EIA azt is vizsgálja, hogy van-e már rendelkezésre álló információ a felmérés esetleges helyettesítésére és a költségek csökkentésére. 

Véleményed szerint, fel lehet mérni egy adott országban működő kriptobányászok által felhasznált energia mennyiségét?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Ha ezt a felmérést sikeresen végigviszi az Energiainformációs Hivatal, akkor végre elkezdődhetne az államokban a kriptobányászat tényleges szabályozásának az előkészítése is a kriptovalutákról szóló szabályozási tárgyalások mellett.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Visszavágtak a bitcoinbányászok az Energiainformációs Hivatal követeléseire

/cryptonews, DOE/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img