Visszavágtak a bitcoinbányászok az Energiainformációs Hivatal követeléseire

spot_img

Múlt héten a Texas Blockchain Council (TBC) és a Riot Platforms beperelte az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatalát (EIA). Az érdekvédelmi szervezet és az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász azzal vádolják az ügynökséget, hogy az az adatgyűjtési eljárás, amiben követelik a kriptovaluta bányászoktól villamosenergia-fogyasztási adataikat jogellenes.

A kereset nem titkolt további célja megakadályozni, hogy az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) védett adatokhoz jusson bitcoinbányász ​​cégekről. A keresetet csütörtökön nyújtották be, közvetlenül a benyújtási határidő lejárta előtt. Amint arról beszámoltunk február elején a kötelező érvényű felmérési kérdőívet február 9-én küldték ki 137 Egyesült Államokban azonosított bányásznak.

Részlet az Energiainformációs Hivatal ellenében indított eljárásból (forrás)

A felmérés arra kötelezte a kriptovaluta bányászokat, hogy részletesen tájékoztassák az energiainformációs hivatalt energiafogyasztásukról. Hivatalosan a felmérés célja az lett volna, hogy rávilágítson az iparág villamosenergia-felhasználásának mértékére, valamint pontosítani akarták, lehatárolni azokat a földrajzi területeket, ahol a bányászat növekedésnek indult.

“Egyértelmű, hogy ez a felmérés nem a hálózat stabilitásával foglalkozik, mivel a bitcoinbányászok jelentik a legrugalmasabb terhelést bármely villamosenergia hálózaton, hanem egy célzott politikai támadás, amelyet olyan figurák vezetnek, mint Elizabeth Warren” – mondta Lee Bratcher, a TBC elnöke.

A TBC (non-profit érdekvédelmi egyesület, iparági csoportosulás, amelynek tagja a Riot is) megjegyezte, hogy az EIA olyan konkrét adatokat is kért, mint például a használt gépek típusa és a bányászati ​​műveletek helyszíni koordinátái. Az egyesület aggodalmát fejezte ki az ügyben, ha ezek az érzékeny információk nyilvánosságra kerülhetnek, az nemcsak az amerikai bányászcégeknek árthat, hanem az iparágnak és az Egyesült Államoknak is. A TBC úgy jellemezte a kormány részéről ezt az akciót, mint magánvállalkozások elleni közvetlen támadás.

Kapcsolódó cikkek:

A bíróságon meglepően hamar született döntés az ügyben, mert még pénteken közölte X fiókján a Texasi Blokklánc Tanács, hogy az EIA “nem fogja végrehajtani a sürgősségi felmérést a bitcoinbányászokkal szemben, további eljárásig”. A hírt az Energiainformációs Hivatal is megerősítette, viszont módosította az információs eljárás részleteit. 

Véleményed szerint jogosan jártak el a bitcoinbányászok az állammal szemben?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Eszerint az EIA nem fogja kényszeríteni a formanyomtatvány benyújtására vonatkozó kötelezettséget, és nem szab ki pénzbírságot, szankciót vagy egyéb hátrányos következményt, ha a felmérésre 2024. március 22-ig nem válaszolnak a bányászok.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Energiafelhasználásuk közzétételére kényszerítik a bitcoinbányászokat

/the miner mag, riot, eia, texas blockchain council/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img