Energiafelhasználásuk közzétételére kényszerítik a bitcoinbányászokat

spot_img

Az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatala (Energy Information Administration – EIA) felmérést kezdeményez az Egyesült Államokban működő, azonosított kriptovaluta bányász vállalatok villamosenergia-fogyasztási szokásairól és adatairól. Az Igazgatási és Költségvetési Hivatal (The Office of Management and Budget – OMB) 2024. január 26-án engedélyezte a felmérést sürgősségi adatgyűjtési kérelemként. 

Az EIA ezen a héten hatályba lépő kérelme megköveteli a bányász vállalatoktól, hogy vegyenek részt a felmérésben, hogy átfogó adatokat gyűjtsenek energiafelhasználásukról. A követelmény szerint 137 azonosított bányászt érint az Egyesült Államokban.

A felmérés arra kötelezi a kriptovaluta bányászokat, hogy részletesen tájékoztassák az energiainformációs hivatalt energiafogyasztásukról. Az irányelv célja, hogy rávilágítson az iparág villamosenergia-felhasználásának mértékére, valamint pontosítsák és lehatárolják azokat a földrajzi területeket, ahol a bányászat növekedésnek indult.

“Folytatni kívánjuk a kriptovaluta bányászati tevékenységek energetikai hatásainak elemzését az Egyesült Államokban. Kifejezetten arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kriptovaluta bányászat energiaigénye hogyan fejlődik, azonosítani szeretnénk a gyorsan növekvő földrajzi területeket, és számszerűsíteni a kriptovaluta bányászati kereslet kielégítésére használt villamosenergia-forrásokat” – nyilatkozta Joe DeCarolis, az EIA vezetője.

Az EIA által február 1-jén közzétett becslése szerint a kriptobányászok az Egyesült Államok teljes villamosenergia-fogyasztásának a 0,6–2,3%-át teszik ki, ami körülbelül 90 terawattórát jelent. Ez a szám egyes országok, például Finnország, Belgium és Chile éves energiafogyasztásával vetekszik.

Kapcsolódó cikkek:

A bányászok energiafelhasználási szokásai rávilágítanak az iparág nemzeti villamosenergia-hálózatokra gyakorolt hatásaira is és annak szélesebb körű környezeti hatásaira. A kriptovaluta bányászat gyors növekedése, különösen az olyan államokban, mint Texas, Georgia és New York, előnyös volt a helyi energiainfrastruktúra számára, de még mindig aggályokat vet fel az energiatermeléshez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatban a jelenlegi amerikai kormány részéről.

Ahogyan azt korábbi cikkeinkben is kifejtettük, a bitcoinbányászok nem bocsátanak ki szén-dioxidot, közvetlenül az energia szolgáltatóktól vásárolnak előre rögzített árakon villamos energiát. Az persze teljesen más kérdés, hogy az energiaszolgáltató honnan szerzi be az energiát. Sőt, a bitcoinbányászat ösztönzi a zöldenergiára való átállást, amit számos tanulmány is megerősített. Ezt az energia kört hajlamosak elfelejteni a bányászat és a proof-of-work konszenzus mechanizmus kritikusai.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A bitcoin energiafogyasztása nem egyenlő a szén-dioxid-kibocsátással

/cryptonews, dailycoin, EIA/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img