Energiafogyasztással kapcsolatos információkra kíváncsi az USA Energiaügyi Bizottsága

spot_img

Az Egyesült Államok képviselőházának négy tagja az Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottságból válaszokat követelt négy nagyobb kriptobányász cégtől az energiafogyasztásuk környezetre gyakorolt lehetséges hatásaival kapcsolatban.

Frank Pallone, Bobby Rush, Diana DeGette és Paul Tonko amerikai képviselők még a múlt hónapban a Core Scientific, a Marathon Digital Holdings, a Riot Blockchain és a Stronghold Digital Mining bitcoinbányász cégeket keresték meg hivatalosan levélben. A tisztviselők 2021-től kértek be információkat a bányászoktól, többek között a bányász létesítményeik energiafogyasztásról, az energia forrásaikról, a valamint arról, hogy hány százalékban használnak megújuló energiaforrásokat. A képviselőházi bizottság tagjai arról is érdeklődtek, hogy a cégek megawattóránként átlagosan mennyiért bányásztak bitcoint az egyes telephelyeiken.

“A blokklánc technológia óriási ígéretet hordoz magában, amely biztonságosabbá teheti személyes adatainkat és hatékonyabbá a gazdaságot” – fogalmaztak a törvényhozók a Riot vezérigazgatójának, Jason Lesnek írt levelükben. “A PoW alapú kriptovaluták támogatásához szükséges energiafogyasztás és hardver azonban bizonyos esetekben súlyos externáliákat okozhat káros kibocsátások és felesleges elektronikai hulladék formájában.”

https://twitter.com/EnergyCommerce/status/1560000446676144128

Externália: egy gazdasági szereplő tevékenysége következtében felmerülő káros vagy előnyös, nem szántszándékkal okozott, hatás(ok), amely(ek) piaci ellentételezés nélkül befolyásolják egy másik gazdasági szereplő helyzetét.

A kérés azt követően született meg, hogy Joe Biden amerikai elnök még augusztus hónap elején aláírta az inflációcsökkentési törvényt, amelyet sok szakértő a klímaváltozás elleni küzdelem fontos jogszabályának tart. A törvényjavaslat különböző ösztönző pontokat tartalmaz a zöld energiával kapcsolatos projektek támogatására és növelésére, beleértve a tiszta közlekedést és a “klíma-okos” gyártástechnológiát. Természetesen szóba került a bitcoin bányászat is

“Tekintettel az éghajlati válság által jelentett egzisztenciális fenyegetésre, mélységesen aggódunk az olyan folyamatok miatt, mint a proof-of-work bányászat, amely növeli a fosszilis tüzelőanyagok iránti keresletet, ami újabb terheket róhat az energiahálózatunkra.”

Nem ez volt az első eset, hogy a hatóságok bányász cégeket kerestek meg. Legutóbb még áprilisban több tucat amerikai politikus küldött levelet a Környezetvédelmi Ügynökségnek, amelyben arra kérték a hivatalt, hogy vizsgálja meg a kriptobányász cégeket, vajon megsértik-e a környezetvédelmi törvényeket.

Akár a környezeti, akár a bányászat gazdasági hatásairól legyen szó, a kriptopénzek továbbra is a figyelem középpontjában állnak számos kormányzati szereplő körében, úgy mint az Egyesült Államokban, de akár az Európai Unióban is.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd minden héten szerdán a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek részvényeinek teljesítményét és történéseit vizsgáljuk meg. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Átalakíthatja a bitcoin bányászat az energiaipart – 1. rész

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img