Kriptopénzügyek – 58.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • A Binance szeptember végén egységesíti stabilcoin piacait. Az összevonásban érintett stabilcoinok a be- és kiutalások támogatásán kívül minden más lényegi funkciójukat elvesztik.
  • Decentralizált személyi igazolvány bevezetéséről adott hírt a legnagyobb kripto tőzsde.

Revolut

Változásokat jelentett be a Revolut a kriptopénz vásárlási és eladási jutalékok kapcsán.

KyberSwap

A Kyber Network szeptember 1-jén  frontend támadást szenvedett  el, amely során körülbelül 265000 dollár értékű felhasználói vagyont loptak el. A bejelentés szerint a Kyber Network gyanús tevékenységet észlelt kezelőfelületén és a vizsgálat lefolytatása érdekében leállította a frontend műveleteket.

Hodlnaut

A szingapúri székhelyű kriptohitelező céget múlt héten hétfőn a szingapúri bíróság ideiglenes bírósági felügyelet alá helyezte (kérésének megfelelően), ami egyfajta hitelezővédelmi program is egyben.

Plutus

Csökkenti a Plutus 2022. szeptember 7-től a PLU kiutalási díjat. Mivel az Ethereum hálózat jelenleg kevésbé terhelt, így az Ethereum hálózat gázdíjai is csökkentek. Ennek eredményeként a Plutus is csökkentette 2022. szeptember 7-től a PLU kiutalási díjat, 15 £/€-ról 5 £/€-ra. Jó hír, hogy a layer 2 megoldás integrálása is hamarosan befejeződik! 

Piaci zanza

Több éves tervezés után közeledik a merge nevű, várva várt frissítés az Ethereum hálózatán. Ha minden a tervek szerint halad, a merge lesz az Ethereum eddigi legfontosabb frissítése, mivel véglegesen megváltoztatja azt a konszenzus mechanizmust, ami a blokklánc hálózat biztonságát szavatolja.

Az Arcane Research kutatása szerint a bitcoin bányászat rugalmassága létfontosságú lehet az energiaipar útjában álló valós problémák megoldására. Ugyanakkor a hatóságok legnagyobb problémája a bitcoin bányászat energiaigénye. A bitcoin bányászattal kapcsolatos működési költségeket és energia igényt a chip gyártásnak köszönhető innovációk már mérhető módon csökkentik. Az Arcane jelentése rávilágít a bányászat potenciáljára az energiaiparban.

A kriptovalutákat már nem lehet betiltani

Nigéria, a Nigériai Exportfeldolgozási Zónák Hatóságán (NEPZA) keresztül az első szabad gazdasági zónát kívánja létrehozni a bitcoin és a kriptopénzek számára Nyugat-Afrikában – derült ki egy sajtóközleményből.

Az erdélyi Kolozs megyéből származó, és az Ethereum egyik vezető fejlesztőjeként is dolgozó Szilágyi Péter mentette meg az egyik legnagyobb rivális kriptovaluta, az Avalanche (AVAX) hálózatát.

Az Egyesült Államok képviselőházának négy tagja az Energiaügyi és Kereskedelmi Bizottságból válaszokat követelt négy nagyobb kriptobányász cégtől az energiafogyasztásuk környezetre gyakorolt lehetséges hatásaival kapcsolatban.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.09.07.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

Safepal harder tárca bemutató

Kriptoeszközeink akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha hardver tárcát használunk. Az ilyen walletekből már rengeteg van a piacon és több gyártó közül is lehet választani. Manapság két szemponton múlik, hogy melyik modell mellett döntsünk, ezek közül az egyik az ár. A másik faktor már valamivel összetettebb, nyilván figyelembe kell venni, hogy pontosan milyen kriptopénzekhez használnák az adott tárcát és pontosan mik a terveink a kriptoeszközökkel. A sok felesleges funkció helyett a Safepal pont az átlagfelhasználókat célozza meg a 2019-ben piacra dobott S1-el.

Safepal S1 – Mit tud az egyik legolcsóbb hardver tárca?

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img