A kriptovalutákat már nem lehet betiltani

spot_img

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa nem akarja betiltani a kriptovalutákat, mivel “túl sok pénz és hatalom van már mögötte.” Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő elismerte, hogy a kriptovaluták túl nagyra nőttek ahhoz, hogy betiltsák, bár szerinte még mindig fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok nemzetbiztonságára nézve.

Sherman, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője és ismert kriptoszkeptikus egy nemrég adott interjúban azt állította, hogy a kriptovaluták betiltása jelenleg már nem opció.

Az LA Timesnak adott nyilatokozatában a demokrata képviselő azt mondta, hogy a kriptoipar az évek során hatalmassá vált. Hozzátette, hogy a politikusoknak juttatott magas adományok és a kriptolobbizás eleve lehetetlenné teszi, hogy általános tiltást vezessenek be.

“Kezdetben nem tiltottuk be, mert nem vettük komolyan, most meg már nem tilthatjuk be, mert túl sok pénz és hatalom áll mögötte”.

A demokratikus képviselő közismert szkeptikus, aki 2019 óta követeli a kriptotilalmat. Sherman az azóta eltelt idő alatt már megváltoztatta az álláspontját a tiltással kapcsolatban, most már a szigorúbb kriptopiaci szabályozás mellett érvel.

A képviselő különösen aggódik a kis- és a lakossági befektetőkért, akik gyakran válnak még mindig a csalók áldozatává. Elismerte, hogy az igazságszolgáltatás bármi nemű erőfeszítése ellenére a befektetői védelem addig nem fog működni, amíg különböző shitcoinokba és mémcoinokba fektetnek be az emberek. 

“Nehéz úgy befektetővédelemmel foglalkozó albizottságot vezetni egy olyan országban, ahol az emberek memecoinokba akarnak befektetni.”

Sherman amellett érvelt, hogy a kriptovalutákat az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) hatáskörébe vonják. A The Times szerint  a kriptoiparra “rendszerszintű fenyegetésként” tekint az Egyesült Államok gazdaságára, a dollár dominanciájára és a nemzetbiztonságra egyaránt. 

Az amerikai törvényhozók már régóta követelik, hogy az Egyesült Államok szabályozó szervei vonják törvényi hatáskörbe a születőben lévő kriptopiacot. Nagy véleménykülönbségek vannak azonban a kriptopiac szabályozásának mikéntjéről.

Tom Emmer kongresszusi képviselő például aggodalmának adott hangot a szankciókkal kapcsolatban és többször kritizálta a SEC-et. Megkérdőjelezte, hogy a blokklánc és kriptotechnológiák mely része szankcionálható és felkérte a Pénzügyminisztériumot, hogy tisztázza a szankciók körét.

A Kongresszus is elkezdte szigorítani a kriptovállalatok felügyeletét 2022 augusztusától. A Kongresszus levelet küldött az FTX-nek, a Kraken-nek, a Binance.US-nak, a Coinbase-nek és a KuCoin-nak, amelyben tájékoztatást vár a kripto alapú csalások elleni védekezésekről. 

A törvényhozók jelentős többsége, köztük Sherman is, a szigorú szabályozási politikát támogatja, amely a kriptopiac támogatói szerint sérti a decentralizációt. A Tornado Cash betiltása volt az egyik ilyen példa, amelyet Sherman is támogatott. Másrészt az olyan amerikai törvényhozók, mint Hester Peirce és Cynthia Lummis, már régóta harcolnak a kriptopárti szabályozásért.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Várva várt törvényjavaslat érkezik az USA-ból

/cointelegraph, cryptoslate, forkast/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img