Lobbisták a kriptoiparért

spot_img

A BlockFi hitelezési platform, amelyet az év elején az amerikai tőzsdefelügyelet és az állami hatóságok rekordösszegű, 100 millió dolláros bírsággal sújtottak lobbistákat alkalmaz – jelentette múlt pénteken a Reuters.

A BlockFi egy ötfős politikai csapatot szerződtetett köztük az Arnold & Porter-t jogi- és lobbizással foglalkozó ügyvédi irodát és Kevin O’Neill-t, a jogalkotási és közpolitikai csoport elnökét – írja a Reuters egy szövetségi közzétételre hivatkozva.

A csapat “a digitális eszközökkel foglalkozó pénzügyi szolgáltatók szabályozásán és adópolitikáján” fog dolgozni, áll a bejelentésben.

Az Arnold & Porter alkalmazottja, Mark Epley szerint, az iparági szövetségek fontos szerepet játszanak az ilyen törekvésekben, különösen, ha az iparág érdekeiről, képviseletéről van szó, hiszen a politikai döntéshozók is érdekeltek abban, hogy meghallgassák a kriptopiac egyes szereplőit. 

A kripto a lobbizás egyre növekvő ágazata. A Public Citizen márciusi jelentése szerint a kriptoipar 2021-ben 9 millió dollárt költött lobbizásra.

A múlt héten jelentették be az USA-ban a kétpárti Felelős Pénzügyi Innovációs Törvény (Responsible Financial Innovation Act.) törvényjavaslatot, amit várhatóan a jövő évben fogadhat el a kongresszus.

Cynthia Lummis republikánus szenátor szavait idézve, a törvényjavaslat “teljes mértékben integrálja a digitális eszközöket a pénzügyi rendszerbe és rendet fog teremteni a kriptotérben”.

A szenátor elmondása szerint a törvényjavaslat megalkotása során folyamatosan konzultáltak az iparág és a bányászat meghatározó szereplőivel, hogy olyan jogszabály születhessen, amely egyértelmű és érthető szabályozást fog szülni, úgy hogy közben nem fojtja el az innovációt”.

A BlockFi szóvivője szerint a vállalat “szívesen együttműködik” a politikai döntéshozókkal, hogy segítsen megteremteni a digitális eszközök szabályozási és adókörnyezetét. “A BlockFi úgy véli, hogy az iparág sikerének kulcsa a megfelelő szabályozás” – mondta a szóvivő.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Együttműködik a SEC a BlockFi-val

/the block, reuters, technopixel/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img