Újabb részletek a BlockFi elleni eljárásról

spot_img

Korábban már hírt adtunk arról, hogy eljárás indulhat a BlockFi ellen. A híreket maga a BlockFi igazgatója erősítette meg, aki szerint egy levelet kaptak New Jersey ügyészi hivatalától, amiben az állt, hogy 2021. július 22-től kezdve nem fogadhatnak új ügyfeleket az állam területéről.

Július végén maga az igazgató, Zac Prince számolt be az ügy alakulásáról. E-mail formájában tájékoztatta a BlockFi felhasználóit, – egyben megnyugtatva is – az akkori helyzetről. A tegnapi napon ismét újabb fejlemények láttak napvilágot, melyet egy újabb e-mail követett.

“Szeretném tájékoztatni Önöket a BlockFi kamatszámláinkkal (BIA) kapcsolatos szabályozási fejleményekről.

 

A New Jersey-i Értékpapírügyi Hivatallal folytatott megbeszéléseket követően, amelyek célja a BIA-val kapcsolatos további részletek ismertetése volt, az iroda tovább halasztotta korábbi rendeletének hatálybalépési dátumát 2021. szeptember 30-ra.

 

A végzés jelenleg nem hatályos, ezért nincs hatással Önre, az Ön BIA számlájára vagy bármely más termékünkre. Minden meglévő BIA ügyfél New Jerseyben és világszerte továbbra is hozzáférhet a számláihoz, és a BlockFi platformon lévő minden más termékhez, szolgáltatáshoz és eszközhöz.

 

Aktív párbeszédet folytatunk a szabályozó hatóságokkal a BIA-ról, és szilárdan hiszünk abban, hogy az törvényes és megfelelő a kriptopiaci résztvevők számára. Továbbra is szilárdan kitartunk amellett, harcolva az Önök jogaiért, hogy kamatot szerezzenek a kripto eszközein.

 

Üdvözöljük a szabályozó hatóságokkal folytatott megbeszéléseket, és úgy gondoljuk, hogy ennek az iparágnak a megfelelő szabályozása kulcsfontosságú a jövőbeli sikerhez.

 

Köszönjük a belénk vetett bizalmát és megértését! A szabályozási folyamat előrehaladtával folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.”

Magyarországon tehát továbbra is elérhetőek a BlockFi szolgáltatásai és a kamatszámlája is. További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a YouTube-on.

/blockfi/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img