Eljárás indulhat a BlockFi ellen

spot_img

A bitcoin árfolyama a reggeli órákban a kritikusnak tekintett 30 000 dolláros szint alá esett, miután kiderült, hogy eljárás indulhat az egyik legnagyobb kriptós hitelező és megtakarítási platform, a BlockFi ellen.

A hajnalban érkező híreket a BlockFi igazgatója erősítette meg, aki szerint egy levelet kaptak New Jersey ügyészi hivatalától, amiben az állt, hogy július 22-től kezdve nem fogadhatnak új ügyfeleket az állam területéről. A BlockFi szerinte ennek ellenére továbbra is működőképes marad és általános működését az eljárás nem fogja fenyegetni.

A hivatalosan még nem közzétett indoklásról néhány órája a Forbes tett közzé beszámolót. Ebben azt írták, hogy az ügyészség szerint a BlockFi az értékpapírokat szabályozó törvényeket megszegve teszi lehetővé a kamatozó kripto számlákhoz való hozzáférést és a nála elhelyezett letétek elvesztése esetén nem rendelkezik az ügyfelei kártalanítására használható és a hagyományos bankok számára kötelezően előírt pénzügyi biztosítékokkal

A BlockFi a választott kriptovalutáktól és stabilcoinoktól függően 0.25 % – 7.5% közötti kamatot kínál a felhasználóinak, valamint egy olyan bankkártyát, ami bitcoinban jóváírt hűségpontokkal jutalmazza annak használatát.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a YouTube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img