Ingyen kávét ér egy hasmenés a fehér lovon

spot_img

Egy dél-koreai egyetem kriptovalutával jutalmazza azokat, akik hajlandóak az intézmény természetmérnöki kara által kifejlesztett WC használatára. A Ggool, vagyis magyarul ‘méz’ nevű tokent egy közeli büfében gyümölcsökre, kávéra és könyvekre lehet beváltani.

Egy fehér ló, nem csak szőke hercegeknek

A BeVii névre keresztelt környezetbarát WC tartalmát nem több liternyi víz, hanem vákuum segítségével lehet kiüríteni. A végtermék egy bioreaktorba kerül, ahol azt metánná majd elektromos árammá alakítják.

A projektet felügyelő professzor szerint egy ember naponta átlagosan 500g-nyi alapanyaggal tud hozzájárulni a kísérlethez, amiől 50 liter metánt, abból pedig 0.5 kWh-nak megfelelő villamos energiát tudnak előállítani. Ez elegendő egy mosogatógép ECO programjának lefuttatásához.

Habár a kriptovaluták világában a cél nélküli, kizárólag csak mások lehúzására létrehozott digitális pénzeket shitcoinoknak szokás nevezni, úgy tűnik, hogy az első, a szó szoros értelmében vett shitcoin akár még jótékony hatással is lehet a környezet számára.

További hírek és érdekességek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img