Da Vinci és Van Gogh NFT-k keltek el a Binance NFT platformján

spot_img

Elérkezett ez az idő is, a szentpétervári State Hermitage Múzeum a világ legnevesebb művészeinek alkotásaival indít NFT aukciót a Binance segítségével.

A Binance NFT Marketplace a héten jelentette be partnerségét a State Hermitage Múzeummal, amelynek keretében a platform elárverezi a múzeum fő attrakciójából származó világhírű remekműveinek digitalizált gyűjteményét.

Az aukciónak a kifejező “Tokenjét a Hermitage-ban őrizzük” címet adták, aminek keretein belül összesen 5 NFT keresi majd gazdáját, úgy, hogy az eredeti fizikai alkotások a múzeumban maradnak.

Az 5 árverezésre kerülő NFT nem más mint Leonardo da Vinci “Madonna és gyermeke”, Giorgione “Judith”, Vincent Van Gogh “Lilac Bush”, Wassily Kandinsky “VI. Composition” és Claude Monet “Corner of the Garden at Montgeron”.

Nem véletlen a múzeum időzítése, hiszen az utóbbi hónapokban ismét fellángolt az NFT láz, s mivel azok egyedi, tulajdonjogot kifejező digitális eszközök a blockchain-en, ezért egyre több múzeum csatlakozik az NFT-t kibocsátó intézmények sorába. Teszik ezt úgy, hogy a fizikai alkotásokat kvázi tárolják azoknak, akik a tulajdonjogot kifejező NFT-vel rendelkeznek.

Minden NFT augusztus 31.-én került kalapács alá a Binance NFT piacterén, ahol a kezdő licit 10 ezer BUSD volt minden egyes alkotásra. A BUSD a Binance hazai stabilcoinja, amely az amerikai dollárhoz van kötve, így 1:1-ben váltható, tehát 10 ezer dollárról indult a licit az alkotásokra.

A nyertesek tulajdonába kerülő NFT-ket pedig Mihail Piotrovsky, az State Hermitage Múzeum főigazgatója hitelesíti, úgy, hogy ellátja a másolatot aláírásával és annak pontos idejével. Az aukció nyertesei egy exkluzív NFT videót is kapnak, amelyen Piotrovsky látható ahogy hitelesíti a műalkotásokat.

A Binance NFT magasabb kereskedési volumenre törekszik

Az idén júniusban indult Binance NFT Marketplace ami a Binance saját blockchain-infrastruktúrájára épített digitális műveket tartalmazza, amelyek célja, hogy „a világ legnagyobb NFT kereskedési platformját biztosítsa a legjobb mintelési, vásárlási és csere élménnyel”.

A platform kereskedési volumene azonban eddig viszonylag alacsony volt.

Egy augusztus 16 -án közzétett blogbejegyzés szerint a Binance NFT Marketplace megalakulása óta 25 millió BUSD eladást ért el, miközben világszerte 400 alkotó csatlakozott a platformhoz.

Összehasonlításképpen, a DappRadar adataiból azt láthatjuk, hogy az Ethereum alapú, vezető NFT piactér az Opensea 24 óra alatt ér el 250 millió dolláros eladást, a heti szinten vizsgált kereskedési volumen pedig átlépte az 1 milliárd dollárt előző héten.

A Binance partnersége a State Hermitage Múzeummal nagy eséllyel növelni fogja a Binance NFT piactér számait, az hogy mennyire, az már a jövő zenéje.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img