Különleges kriptogazdasági övezet létrehozásán dolgozik Nigéria 

spot_img

Nigéria a Nigériai Exportfeldolgozási Zónák Hatóságán (NEPZA) keresztül az első szabad gazdasági zónát kívánja létrehozni a bitcoin és a kriptopénzek számára Nyugat-Afrikában – derült ki egy sajtóközleményből.

A NEPZA tárgyalásokat folytat a Binance-el, valamint a különleges gazdasági övezetek kialakítására szakosodott Talent Cityvel.

“Célunk a virágzó virtuális szabad zónák létrehozása, valamint az, hogy kihasználjuk a közel trillió dolláros virtuális gazdaság előnyeit a digitális gazdaságban” – mondta Adesoji Adesugba, a NEPZA ügyvezető igazgatója.

A NEPZA továbbá kifejtette, hogy amennyiben létrejön a partnerség, az eredmény a dubaji virtuális szabadövezetéhez lesz hasonló.

Tavaly decemberben a Binance egyetértési megállapodást kötött a Dubai World Trade Centerrel. A memorandum célja, hogy Dubaj a bitcoinhoz és kriptopénzekhez kapcsolódó termékek és szolgáltatások központjává váljon.

Tavaly februárban a nigériai központi bank levélben tiltotta meg a szabályozott pénzügyi intézményeknek, hogy bitcoinnal vagy egyéb más kriptovalutákkal “foglalkozzanak”. A tilalmat követően Nigériában országszerte 27%-al megnőtt a peer-to-peer (P2P) bitcoin tranzakciók száma.

Sőt, csak tavaly Afrika egészére nézve és a P2P tranzakciók volumenét tekintve Nigéria a világ legnagyobb országává vált. A Chainalysis szintén az elmúlt évben számolt be egy globális elfogadottsági indexről, amely szerint Nigéria a bitcoin elfogadottságát tekintve a világ 10 legjobb országa között van.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

A kereskedelmi bankok orrára koppintott a Nigériai Központi Bank elnöke

/bitcoin magazine, coindesk, the cryptocurrency post/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img