Tiszta víz projekt bitcoinnal Nigériában 

spot_img

A bitcoinnal finanszírozott projekt tiszta vízhez juttatta Igbaruku falut. A lakosságnak korábban kilométereket kellett utaznia ahhoz, hogy elérjék a környék egyetlen vízadó forrását, ami ráadásul szennyezett.

A Built With Bitcoin Alapítvány számos vízkutat épített már Nigériában, amely tiszta ivóvízzel és bitcoin oktatással látja el a falusiakat. Az alapítvány egy humanitárius szervezet, amely a bitcoin felhasználásával egyenlő lehetőségeket teremt a tiszta vízhez és a minőségi oktatáshoz való hozzáféréshez.

A Built With Bitcoin Foundation eddig nyolc iskolát, hét napenergia-projektet és több, mint egy tucat víz- és mezőgazdasági rendszert épített ki és javított világszerte bitcoin adományokból.

(forrás: Built With Bitcoin Foundation)

Legutóbb Nigéria Kogi államában, Igbarukuban több mint 1000 falubeli lakos számára építettek ki jó minőségű ivóvízet szolgáltató kutat. A helyieknek ugyanis naponta több kilométert kellett gyalogolniuk, hogy elérjék az egyetlen elérhető forrást, ami szennyezett, gyakran vízzel terjedő betegségeket kaptak el a lakosok.

A szennyezett forrás ráadásul messze található a falutól, a fiatalok rendszeresen kimaradnak az iskolából, vagy egyszerűen csak elvész az az idő, amit a családjukkal vagy a barátaikkal tölthetnének. Időnként az utazás is veszélybe sodorja a kiskorúakat a régió környezete miatt.

Ezen túlmenően a közösség elszigeteltsége megfosztja őket – nekünk európaiaknak teljesen hétköznapinak mondható – alapvető kényelmi szolgáltatásoktól, mint például a vezetékes tiszta víz, áram, higiénikus környezet, oktatás, banki szolgáltatások és más alapvető szükségletek.

A projekt kivitelezése során Igbaruku lakói, a közösség anyanyelvén kapott oktatást a bitcoinról és annak használatáról, valamint pénzügyi alapismereteket.

(forrás: Built With Bitcoin Foundation)

“A Built With Bitcoin Alapítványnál világszerte azért tevékenykedünk, hogy a közösségek számára tiszta vizet, minőségi oktatáshoz való hozzáférést, fenntartható gazdálkodást és humanitárius támogatást biztosítsunk, mindezt bitcoin segítségével” – mondta Yusuf Nessary, a Built With Bitcoin társalapító igazgatója.

A projekt ez év májusban fejeződött be és körülbelül 6000 dollárnyi bitcoinba került, amit a Bitcoin Magazine és anyavállalata, a BTC Inc. is támogatott.

“Az idei Bitcoin Konferencián összegyűjtött adományoknak köszönhetően ez a nigériai falu is egy új vízrendszerrel lett gazdagabb, amely egészségesen tartja őket.” – nyilatkozta Nessary. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcábann biztonságban tárolni.

Bitcoin oktatási központ indult El Salvadorban

/bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img