Hogyan küldhetünk kriptót Binance P2P segítségével

spot_img

Binance P2P segítségével már ingyenesen küldhetünk és fogadhatunk kriptovalutákat. Küldhetünk kriptót más Binance felhasználónak is, a Binance fiók létrehozása során megadott e-mail cím segítségével, vagy egy QR kód beolvasásával, amit Binance alkalmazásban hozhatunk létre.

A peer-to-peer (P2P) kereskedés egyszerűen fogalmazva egy olyan platform, ahol a vevők és az eladók közvetlenül, közvetítők nélkül kötnek ügyleteket egymással.  A különböző fiat pénznemekkel ellentétben a kriptó a világ legtöbb régiójában elérhető, így kriptó segítségével határok nélküli átutalásokat is végezhetünk. P2P során a kripto küldése és fogadása egyszerű, nincs szükségünk bankszámlaszámra vagy SWIFT kódra, mindössze egy érvényes e-mail címmel vagy QR kóddal kell rendelkeznünk. Személyes adatainkat sem kell megadni P2P során, amikor tranzakciót hajtunk végre. Ingyenesen küldhetünk és fogadhatunk kriptót, függetlenül attól, hogy a feladó vagy a címzett hol található. Ha kriptót akarunk küldeni egy másik személynek, ismernünk kell a tárca címét, amely hosszú betű- és számsorból áll. P2P során csak egy regisztrált e-mail címre vagy QR-kódra van szükségünk.

Mutatjuk, hogyan tudsz Binancen P2P küldeni és fogadni: 

Hogyan küldhetsz kriptovalutákat e-mail segítségével

  1. lépés: Nyisd meg a P2P tárcádat, válaszd ki  a “Számlák közötti átutalás” és a “Küldés” lehetőséget.

  1. lépés: Add meg a címzett e-mail címét, ami a Binance fiókjához tartozik.

  1. lépés: Válaszd ki az összeget és a küldendő kriptopénzt (Nincs minimálisan szükséges összeg küldésnél. Egy tranzakcióban maximum 10 BTC-t küldhetsz). Opcionálisan megjegyzést is hozzáadhatsz az utaláshoz, amelyben például leírhatod, hogy miért küldöd a kriptopénzt.

  1. lépés: Add meg az ellenőrző kódot a tranzakció befejezéséhez. Kész is vagy!

Hogyan fogadhatsz kriptovalutákat QR kód használatával

  1. lépés: Nyisd meg a P2P tárcádat, majd válaszd a “Számlák közötti átutalás” és a “Küldés” lehetőséget.

  1. lépés: Válaszd  a “Fogadás” lehetőséget, és oszd meg a QR kódodat annak aki küldeni szeretne neked kriptovalutát. A QR kódot el is mentheted eszközödre. A tranzakció elindításához mutasd meg a QR-kódot a feladónak. Küldés után az összegnek másodperceken belül meg kell jelennie a számládon

Hogyan ellenőrizheted P2P tranzakciós előzményeidet Binancen

Nyisd meg a P2P pénztárcádat, és válaszd az előzmények ablakot.

P2P tranzakció során mindig légy óvatos! Ellenőrizd kétszer is ha kell az e-mail címet megadásakor, hogy a pénzed a megfelelő címzetthez kerüljön. Minden esetben a címzett Binance.com fiókjához tartozó e-mail címét kell megadnod!

Ha ki szeretnéd próbálni a Binance P2P szolgáltatását az alábbi linken megteheted!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img