Az IBM teszi blokkláncra a spanyol tengeri kaját

spot_img

Az elmúlt hónapok, évek során számtalan alkalommal beszámoltunk már a VeChain projektjeiről, a helyzet azonban az, hogy nem csak a kínai gyökerű cég foglalkozik a logisztika, az ellátási láncok és a blokklánc házasításával. Most az IBM lett ugyanezen céllal partnere a Nueva Pescanova Group-nak, tengeri ételekről van szó.

Az IBM szolgálatását Food Trust-nak nevezik, elsősorban rák szállítmányok nyomonkövetéséről van szó ebben az együttműködésben. Nem véletlen, hogy a Pescanova szeretne tisztább képet mutatni a termékei életútjáról, ugyanis már az ENSZ is ezt várja el, a Global Dialogue on Seafood Traceability (globális párbeszéd a tengeri ételek követhetőségéről) névre keresztelt programjuk keretében.

Vechain: további együttműködés a Walmarttal és egy kínai provinciával

Az IBM ételszállítmányozásra, és a teljes életútjuk végigkövetésére fejlesztett blokklánc-rendszere a cég elmondása szerint “közel valós idejű” nyomonkövetést tesz lehetővé a legkülönbözőbb élelmiszeripari termékek számára, pontosabban a viszonteladóknak, vásárlóknak, egyéb érintett feleknek.

VeChain bemutató

Nem csoda, hogy hot-topic a tengeri ételek azonosíthatósága, hiszen egy nemrég készült kutatás szerint az emberek mintegy fele több ilyen ételt fogyasztana, ha tudná, hogy honnan származnak. Bár lássuk be, mivel egy pozitív töltetű kérdésről van szó, ezért kissé irányított a felvetés, nyilván kevesen lesznek, akik ne szeretnének többet tudni a tányérukon láthatók eredetéről, annak biztonságosságáról.

Az mindenesetre biztos, hogy a VeChainnek fel kell kötnie a gatyát, ha versenyben akar maradni az IBM mellett, hiszen olyan partereket tudhat már maga mellett a hárombetűs IT óriás, mint a Nestlé, az Dole és számos egyéb nagy élelmiszeripari szereplő.

A verseny óriási, a blokklánc térnyerése megkérdőjelezhetetlen, a kriptopénzek menetelése, vagy ma éppen visszahúzódása mögött, a háttérben az új technológia szép csendben meghódítja a világot. Ha most szerenét VET-et, vagy egyéb kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img