A bitcoin megpihent, az ethereum erőre kapott

spot_img

A bitcoin árfolyama 10. napja ingadozik abban a tartományban, ahová az utolsó nagyobb, Valentin-napi emelkedés során jutott el. A sáv aljáról egy hétvégi emelkedés segített elrugaszkodni, így ismét a régió közepéről vághatunk neki a frissen induló hétnek.

A senki földjének számító zóna fölött és alatt is nagyobb megbízásokat helyeztek el a kereskedők. A Hyblock adatai szerint az eladók részéről az 52 600 – 53 200 dolláros szintek között, míg a vásárlóktól 50 500 dollár alatt alakult ki nagyobb érdeklődés, így az ezek közelében adott reakciók lehetnek mérvadóak a folytatás során.

A bitcoin viszonylagos nyugalmából az ethereum és több más alt is profitálhatott. Az ETH a következő nagy frissítés végső időpontjának bejelentése óta szárnyal, árfolyama februárban közel ezer dollárral emelkedett. Ezzel némiképp kifogta a szelet a Solana vitolrlájából is. A 2023 második félévében tündöklő SOL éppen 2 hónapja, december 25-én kezdte meg az azóta is tartó konszolidációt és oldalazást.

Az Ethereumra és úgy általában a web3 és defi ökorendszerre a következő napokra további figyelem irányulhat, ugyanis csütörtök és vasárnap között kerül megrendezésre a közösség egyik legnagyobb éves találkozója, az EthDenver innovációs fesztivál, ahol szinte minden ismertebb projekt képviselteti magát.

A hagyományos piacok emelkedőben zárták a hetet, köszönhetően az Nvidia negyedéves piaci jelentésének, ami magával húzta az indexeket és jó pár AI-hoz köthető coin értékét is. Az OpenAI (ChatGPT) alapítójához kapcsolódó Worldcoin értéke például 56%-kal emelkedett.

A héten a szerdai amerikai GDP adatok és a csütörtöki inflációs (PCE) statisztikák bejelentésére szintén érdemes lehet odafigyelni. A 14:30-as adatközlések nagyobb kilengéseket idézhetnek elő, ami kedvező helyzetet teremthet a rövidebb távon kereskedőknek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img