Kriptopénzügyek | megugrott a VanEck Bitcoin ETF kereskedési volumene

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Elindult a Binance eddigi legnagyobb, kizárólag magyar felhasználóknak szóló játéka. A legnagyobb kripto tőzsde akciójában nem csak kereskedéssel, hanem egy jó kriptós sztori megosztásával is részesedhetsz a jutalmakból.

A kriptós és nem kriptós világ között továbbra is nagy a szakadék, amit a hagyományos játékok világából érkezőknek meg kell ugraniuk. Ha túl nagy a tanulási görbe, amit egy elvileg szórakoztatás céljából létrehozott termék használatának megtanulására kell fordítani, az eleve kudarcra ítélhet minden újító próbálkozást. Ezt felismerve hozták létre a Portalt, aminek célja az úgynevezett interoperabilitás, vagyis hogy egy a kripto játékokba belépő új felhasználónak ne kelljen tucatnyi blokkláncot, tokent, walletet, kriptopénzt, nft-t, stb. megismernie, hanem egyetlen központi felületen, egyetlen szoftverrel és egyetlen kriptovalutával képes legyen az összes platform használatára. 

Airdrop vadászat

Egyre többen vesznek részt a kripto világ sajátosságának számító airdrop programokban. Ezek lényege, hogy egy adott projekt fejlesztői nem hagyományos reklámokkal és marketinggel próbálják felhívni a figyelmet az általuk létrehozott termékre, hanem az egyébként erre a célra fenntartott és akár több tízmillió dolláros költségvetést egyszerűen szétosztják a korai felhasználók között, ezzel ösztönözve a használatot és az ökorendszer beindulásához szükséges kritikus felhasználóbázis megszerzését. Az osztogatásokat azonban egyre többen próbálják meg kihasználni azzal, hogy az ingyen pénz reményében csak látszat cselekvéseket, vagy automatizálható folyamatokat hajtanak végre, amiket egy ember helyett egy egyszerű program is elvégezhet. 

Piaci zanza

  • A bitcoin árfolyama a múlt hét során 8%-kal emelkedett. A növekedésnek jelenleg az 52 500 dolláros szint szab határt, ami egyelőre gátolja a 10 napos februári ralli folytatását. A hétvégi oldalazás után a piac a hétfő hajnali órákban ismét ennek a szintnek a leküzdésével próbálkozott. Ha a kísérlet sikerrel zárul, a 60 000-es régió és a korábbi bitcoin csúcs megközelítése lehet a következő megálló, ami összhangban lenne a hagyományos piacok (SP500, Nasdaq) által mutatott erővel. 
  • Az Egyesült Államokban nemrégiben jóváhagyott több spot Bitcoin ETF a SEC részéről olyan eseményként jelent meg, amely hatással lehet több kriptos iparágra. Az érintett ágazatok közül kiemelkedik a bitcoinbányászati iparág, ami jelenleg az érdeklődés középpontjában áll. A többrészes cikksorozat a nemrégiben jóváhagyott spot Bitcoin ETF-ek és a bányász szektor közötti kapcsolatot igyekszik feltárni, köztük az ETF-ek utóhatásaiban rejlő potenciális változásokat és lehetőségeket. Az előző részekben a spot Bitcoin ETF-ek bevezetéséről és a bitcoinbányászat legitimizálásáról osztottunk meg néhány gondolatot, majd a piac változásáról és a tőkeáramlás változását vizsgáltuk meg. 
  • Napjainkra, a néhány éve még polgárháború sújtotta Etiópia fejlődését a kínai tőke beáramlása segítette elő, ugyanis az elmúlt évtizedben az afrikai ország szorosabbra fűzte kapcsolatait Kínával. Az elsők között kezdtek el kínai segítséggel építeni egy hatalmas gátat (4,8 milliárd dolláros költségvetésből), amely olcsó energiával fogja ellátni az afrikai országot, ha teljes egészében elkészül. Az olcsó energia nemcsak a hagyományos iparágakat kezdte el vonzani a térségbe, hanem a bitcoinbányászokat is. 
  • Ez történt szerdán: nem kockáztat tovább az USDC kibocsátója, Megugrott a VanEck Bitcoin ETF kereskedési volumene, földet vásárolt a Forbes a Sandbox metaverzumában és a BitRiver egy új 100 MW-os telephelyet épít Oroszországban.
  • A montenegrói legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy Do Kwon-t, a Terra egykori alapítóját, hazája, Dél-Korea helyett az Egyesült Államoknak adja ki – jelentette a montenegrói média február 21-én. A döntés fordulópontot jelent a Kwon körül kialakult, időközben nemzetközi üggyé vált eljárásban, akit az USA-ban és a Dél-Koreában is pénzügyi bűncselekményekkel vádolnak. 
  • A Bitcoin egy átverésnek tűnik” – mondta Donald Trump még 2021-ben. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy szkeptikusan nyilatkozott, az évek során több hasonlóan negatív kijelentést tett a témával kapcsolatban. Az őszi amerikai választáson ismét indulni szándékozó Trump viszont néhány órája már egészen más hangot ütött meg. Ha nem is tűzte a zászlajára, de alighanem felismerte, hogy egyre több választó számára fontos témáról lehet szó, ami plusz szavazatokat hozhat neki az elnöki versenyben.
  • Újabb lejárató írás látott napvilágot a bitcoinról, ezúttal az Európai Központi Bank (EKB) jóvoltából. Nevezetesen Ulrich Bindseil, az EKB főigazgatója és Jürgen Schaaf tanácsadó közös blog bejegyzésükben fejtették ki véleményüket ismét a bitcoinról, miszerint nem teljesítette eddig globális, decentralizált digitális valutaként a benne rejlő lehetőségeket. 

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img