Trump mellett Kamala Harris is beszédet mondhat a hétvégi Bitcoin 2024 konferencián

spot_img

A Bitcoin Magazine vezérigazgatója és a Bitcoin 2024 konferencia főszervezője, David Bailey bejelentette, hogy tárgyalások folynak Kamala Harris stábjával arról, hogy előadóként ő is fellépjen a hétvégi eseményen.

A rendezvény azért számíthat kiemelt figyelemre, mert Donald Trump már biztosan ott lesz és egyes források szerint nagy bejelentésre készül.

Bailey úgy fogalmazott, hogy Harris esetleges megjelenése lehetőséget adna arra, hogy a demokraták újra pozicionálják magukat az ország leggyorsabban növekvő (kriptós) választói rétegével szemben. A stáb már szerdán dönthet a részvételről.

Harrishez közeli források szerint az új elnökjelölt sokkal nyitottabb álláspontra helyezkedne a technológiai és innovációs kérdésekben, mint a hamarosan leköszönő Joe Biden. Állítólag már több kriptoipari vezetővel is felvette a kapcsolatot, hogy tanácsot kérjen a Nemzeti Demokrata Konvenció előtt. Ezen az augusztusi eseményen dőlhet el, hogy a párt az őszi választáson őt jelöli-e az elnöki pozícióra.

Kamala Harris a Biden elnöki versenyből való kiszállását követő 48 órában már 100 millió dollár adományt gyűjtött össze a kampányára, és alighanem arra törekszik, hogy tovább növelje támogatottságát az ebben a tekintetben fontos (gazdag) technológiai szektor, közte a kriptoipar szélesebb köreiben.

Egy friss közvélemény kutatás szerint Trump jelenleg a szavazatok 47, Harris pedig a 45%-át szerezné meg, ha most lennének a választások. Ez azt jelenti, hogy akár egy olyan marginális közösség, mint a kripto befektetők támogatása, vagy elidegenítése is hatással lehet a novemberi választások kimenetelére. 2023-as felmérések szerint 18-50 millió amerikai rendelkezhet kriptovaluta befektetéssel, ami az ország 333 millió fős lakosságának ~5-15%-át jelenti.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img