Hamarosan Japánban is elérhetőek lesznek a spot Bitcoin ETF-ek

spot_img

Az SBI Holdings japán pénzügyi szolgáltató csoport az amerikai Franklin Templeton befektetési céggel együttműködve létrehozott egy digitális vagyonkezelő társaságot Japánban, hogy kriptovaluta tőzsdén kereskedett alapokat kínáljanak az ázsiai szigetországban. 

Az SBI 51%-os részesedéssel rendelkezik az új társaságban, a fennmaradó részt, pedig a Franklin Templeton birtokolja. A kezdeményezés egy meghatározott ütemtervnek megfelelően fog folytatódni, amint a japán Pénzügyi Szolgáltatások Ügynöksége jóváhagyja azt.

Mintegy 1,6 billió dollárnyi kezelt vagyonával a Franklin Templeton a hetedik legnagyobb vagyonkezelő a világon az amerikai székhelyű Sovereign Wealth Fund Institute szerint. A Franklin Templeton eddig a hagyományos eszközosztályokra, például a részvényekre és kötvényekre fókuszált, azonban az elmúlt években a tokenizált eszközök felé is nyitott. 

A Franklin Templeton az elsők között lépett be az amerikai spot Bitcoin ETF piacra, miután januárban jóváhagyta a vagyonkezelő óriás ETF-ét (EZBC) is az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága. A hét elején debütált a cég saját spot Ethereum ETF-e (EZET) a Chicago Board Options Exchange (CBOE) tőzsdén, valamint a közelmúltban már elkezdte vizsgálni egy Solana alapú ETF elindításának a lehetőségét is a VanEck és a BlackRock után. 

Kapcsolódó cikkünk:

Az új vegyesvállalat digitálizált eszközértékpapír termékeket is kínálni fog, például tokenizált államkötvényeket, kincstárjegyeket, alapokat, amiben a Franklin Templetonnak szintén nagy tapasztalata van már. A vegyesvállalat tokenizált eszközök piacából sem akar kimaradni, hiszen 2030-ra várhatóan 16,1 billió dollárra fog nőni a Boston Consulting Group előrejelzése szerint.

Az SBI jelenleg több nemzetközi vállalattal működik együtt, hogy alternatív eszközbefektetési termékek köreinek csoportját bővíteni tudja. 2023 júliusában a cég bejelentette, hogy közös vállalatot alapít az Egyesült Királyságban működő Man Grouppal, majd 2023 szeptemberében újabb vállalkozást indított az amerikai KKR magántőke-társasággal. 

Az SBI Securities Japán legnagyobb online brókercége, 2023 júliusában vagyonkezelő irodát is létrehozott ügyfélkör bővítés céljából. Azonban ne feledjük, hogy az SBI Holdings 2017 óta üzemeltet egy bitcoinbányász poolt is leányvállalatán, az SBI Crypto-n keresztül, ami az elmúlt évek alatt stabil szereplője lett a Bitcoin hálózatnak. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.  

Hamarosan hivatalosan is elérhető lesz Japánban az USDC

/asia nikkei, u.tuday, cryptonews/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img