Kriptobányász hírek | bitcoinbányászgépekből származó hővel fűtik a finn otthonokat

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk bányászoknak kialakított szekciójában segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

  • A tavalyi év utolsó negyedében a bitcoinbányászok tömegesen rendelték elő a legújabb, leghatékonyabb bányászgépeket, majd az idei év elejére lelassult ez a tendencia. 2024 második negyedévének végén leginkább az újabb villamosenergia vásárlási szerződések megkötésére és energia kapacitások beszerzésére fókuszálnak, amihez az első negyedévben nagyjából 1 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.
  • A közelmúltban, a bitcoinbányász infrastruktúra kiépítésével foglalkozó Hashlabs Mining mutatott be egy úttörő projektet Finnországban, amely lehetővé teszi a finn otthonok fűtését, speciálisan erre a célra tervezett bitcoinbányász berendezésekkel. Legutóbb az amerikai Marathon Digital jelentette be, hogy szintén Finnországban hozott létre egy kísérleti projektet a bitcoinbányászatból származó hő újrahasznosítására.
  • A Bitcoin hálózat átlagos havi hashrátája júniusban tovább csökkent, 580 EH/s-ra esett a májusi 599 EH/s-ról. Két hónapja esik a hashráta a Bitcoin felezést követően, ami sokatmondó jele annak, hogy sorra kapcsolják le a bitcoinbányászok a veszteségesen működő (kapituláció) bányászgépeket. 
  • Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) ismét megpróbálja felmérni az észak-amerikai országban működő kriptobányász cégek energiafelhasználását, miután az első ilyen kísérlet márciusban csúnyán kudarcot vallott.
  • A bitcoinbányászat jövedelmezősége történelmi mélypontra esett az elmúlt napokban a 65 000 dollár körüli bitcoin árfolyam ellenére. Ha ez nem lenne elég, a bitcoinbányászok között kialakult hálózati hatékonysági és hashráta birtoklási verseny egyre kiélezettebb, valamint a Bitcoin hálózat decentralizáltságával kapcsolatos aggodalmak továbbra is napirenden vannak. 
  • Oroszország ezen a héten legalizálhatja az ipari méretű kriptovaluta bányászatot. A bitcoinbányászatot is érintő hírről számos orosz média számolt be eddig a héten. A médiaorgánumok szerint az orosz kriptobányászati törvény szeptember 1-jén léphet hatályba.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img