Solana ETF indítási kérelmet nyújtott be a VanEck

spot_img

A Solana (SOL) árfolyama csütörtökön közel 10%-kal emelkedett, miután a VanEck benyújtotta kérelmét egy Solana spot ETF létrehozására.

A VanEcK az ETF piac kiemelkedő szereplője, az általuk kért engedély az első próbálkozás egy Solana-alapú ETF létrehozására az Egyesült Államokban. Az engedélyezési eljárás a Bitcoin és Ethereum ETF-ekhez hasonlóan 6-9 hónapig tarthat, de természetesen semmi sem garantálja, hogy kedvező elbírálásban részesül.

Matthew Sigel, a VanEck digitális eszközökért felelős vezetője szerint a Solana egy nagy teljesítményű blokklánc és kiemelkedik versenytársai közül a magas skálázhatóság, sebesség és alacsony tranzakciós díjak területén.

A 2018-ban alapított Solanát Anatoly Yakovenko és Raj Gokal hozták létre, a hálózat maga 2020-ban kezdte meg működését. Köszönhetően a kifejezetten olcsó, filléres tranzakciós költségeinek, a Solana az utóbbi időszak legfelkapottabb blokkláncává vált. Egy átlagos utalás 2024 májusában 0.022 dollárba került.

A Solanán az elmúlt hónapban 450 000 új kriptopénzt hoztak létre.

A Solanán jelenleg 4.5 milliárd dollár összértékű kripto vagyon van rajta elhelyezve, így ebben a tekintetben azért még messze elmarad a nagy rivális Ethereum 60 milliárd dolláros TVL mutatójától.

A Solana saját kriptopénze a SOL token, aminek legfőbb funkciója, hogy ebben kell megfizetni a hálózat használatáért levont jutalékokat. Ameddig a Solana a figyelem középpontjában marad, a SOL iránti folyamatos kereslet is biztosított lehet.

Az elmúlt egy évben a Solana volt a legjobban teljesítő, TOP10 coin közé tartozó kriptovaluta. Értéke a tavaly júniusi mélypontja után idén márciusig a 15-szörösére emelkedett. Bár azóta kissé visszakorrigált, jelenleg is több mint 10-szeres profitnak örülhet, aki tavaly nyáron a SOL-t választotta.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img