Új trend lehet születőben: bitcoinba fektetik a nyugdíjasok pénzét az Egyesült Államokban

spot_img

New Jersey állam második legnépesebb városának polgármestere bejelentette, hogy a nyár végéig bitcoinba fektetik a városi nyugdíjalap egy részét. A New York szomszédságában található és 290 000 lakossal rendelkező Jersey City vezetője, Jason Fulop szerint az ezzel kapcsolatos dokumentumokat már be is nyújtották a felügyelő szervekhez és az amerikai tőzsdefelügyelethez.

A befektetést az amerikai piacokon január óta elérhető spot Bitcoin ETF-ek formájában fogják végrehajtani.

“Azokat a vitákat, hogy a kripto és a bitcoin a jövőben is velünk marad-e, véleményem szerint már nagyrészt lezártnak tekinthetjük. A kripto és a bitcoin nyert.” – tette hozzá Fulop.

Jersey City a második olyan közigazgatási egység az Egyesült Államokban, ami a nyugdíjasok pénzét bitcoinba fekteti. Májusban Wisconsin állam frissített pénzügyi dokumentumaiból derült ki, hogy az általuk felügyelt 155 milliárd dolláros állami nyugdíjalap 2%-át kriptóhoz köthető befektetésekben helyezték el. Ezek felét szintén a Bitcoin ETF-ek teszik ki el, de rendelkeznek még a legnagyobb amerikai kritpo tőzsdének számító Coinbase, illetve az amerikai bitcoinbányász vállalatok által kibocsátott részvényekkel is.

A Bloomberg ETF szakértői szerint az ilyen nagyobb, állami szintű szereplők általában csak 1 évvel egy új ETF termék indulása után szoktak megjelenni, de a bitcoin esetében most fokozott érdeklődés mutatkozik az irányukból.

Két hete a világ legnagyobb vagyonkezelő cégének, a 10 000 milliárd dollár fölött örködő BlackRocknak az igazgatója mondta el egy interjúban, hogy tévedett a bitcoinnal kapcsolatban.

“Mindenki tudja rólam, hogy bitcoin szkeptikus voltam. Büszke is voltam erre. De aztán elkezdtem foglalkozni vele, sokat tanultam róla, és rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Az, amit 5 évvel ezelőtt gondoltam, hibás volt. Ma már úgy gondolom, hogy a bitcoin egy legitim befektetési eszköz, ami az általános piacoktól független, és amit akkor érdemes vásárolni, ha attól tartunk, hogy az (állami) eladósodottság és a valuták értékvesztése tovább folytatódik. Ha szeretnénk valami országoktól független, de a saját irányításunk alatt lévő eszközben tartani a pénzünket [….] Én optimista vagyok, ezért a reményben és a felemelkedésben hiszek, de nem árt felkészülni más eshetőségekre sem. Úgy gondolom, hogy a bitcoinnak fontos helye szerepe lehet egy befektetési portfólióban, a többség viszont továbbra sem érti a működését.”

A bitcoin történelmének egy újabb fontos mérföldkövét ezen a hétvégén érhetjük el. Egyes források szerint az újraválasztásáért küzdő Donald Trump, mások szerint egy amerikai szenátor is olyan bejelentésre készül a most zajló Bitcoin 2024 konferencián, amely teljesen új alapokra helyezheti a BTC elfogadottságát az Egyesült Államokban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img