MrCoin
Összpontszám: 8.9 / 10

Regisztrálj az MrCoin oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
Szerkesztőség értékelése
8.9 / 10
Felhasználók értékelése
9.43 / 10 (7 szavazat)
Támogatott fiat pénzek
EURHUF
Szolgáltatások
BrókerMagyar ügyfélszolgálatCashPrivát kulcs saját kontroll
Hivatalos oldal:
Működést szabályozó országok:
Magyarország, Anglia

“Édesanyám kérdezte pár éve, hogyan vehetne Bitcoint. Mire elmagyaráztam Neki, rájöttem, hogy ez így nagyon bonyolult. Szóval, gondoltam, lehetne egyszerűbben is Bitcoinnal kereskedni.” – mondta Debreczeni Barnabás, amikor 2014-ben hazánk első kriptopénzváltó automatájának üzembehelyezéséről kérdezték.

Két évvel és két milliárd forintos forgalommal később már a londoni székhelyű, de magyar tulajdonosokkal rendelkező MrCoin uralta a hazai piacot, aminek kínálatában ma már több, mint 400 különböző kriptopénz található meg.

A MrCoin kipróbálása során szerencsénk volt, ugyanis kollégánk, Balázs régóta az oldal felhasználói közé tartozik, így első kézből erősíthette meg, hogy a kezdőlapon látható ismertetőben hangoztatott “biztonságos, könnyű és gyors” jelzők nem csak jól csengő reklámszavak, hanem megyegyeznek azzal, amiket korábban már ő is tapasztalt.

Amint az általa készített videóban is láthatjátok, a vásárlás menete rendkívül egyszerű. A felhasználónak az átutalni kívánt pénzen kívül mindössze egy walletre van szüksége, ahová a MrCoin elutalhatja a megvásárolt kriptopénzeket.

A MrCoin-nál forint (GIRO) és euró (SEPA) utalások ellenében, vagy készpénzért vásárolhatunk és adhatunk el kriptopénzt. (A crypto-crypto váltás egyelőre csak a BTC -> ETH útvonalon működik – de tervezik újabb párok bevezetését is.)

Fontos tudni, hogy a megrendelés során látható árfolyamok csupán tájékoztató jellegűek és nem a vásárlás gombra való kattintás pillanatában kerülnek rögzítésre, hanem akkor, amikor az általunk beutalt pénz megérkezik a MrCoin számlájára. A bróker átlagosan 2 óra alatt teljesíti a beérkező vásárlási és eladási igényeket, viszont az ezen idő alatt bekövetkező árfolyamingadozásokból adódó eltérésekért nem vállal felelősséget.

A MrCoin-nál a váltás költségei három elemből tevődnek össze: a bank által levont díjakból, a váltó jutalékából és a bányászoknak kifizetett tranzakciós költségből.

 • Ami a banki költségeket illeti, a forinttal történő vásárlás teljesen ingyenes, az euróval való fizetésnél fellépő díjakat pedig feltüntetik a felhasználói felületen.
 • A MrCoin által felszámolt jutalék nagyságára vonatkozó konkrét információt nem találtunk az oldalon. Tesztünk során mi ezt ~3%-ra becsültük, ami számszerűen ugyan magasabb, mint a piacvezető nemzetközi váltók díjszabása, de többszöri összehasonlítás után megállapítottuk, hogy az itt vásárlásra kínált BTC árfolyama olykor akár 1-2%-kal is kedvezőbb volt, mint például a piacvezető Coinbase-en, amit figyelembe véve már nemzetközi viszonylatban sincs szégyenkeznivalója az oldalnak. Egy későbbi egyeztetés során egyébként azt is megtudtuk, hogy ez nem a véletlen műve volt, ugyanis a MrCoin-nál tudatosan igyekeznek kihasználni a globális tőzsdék árfolyamai között időnként kialakuló különbségeket (arbitrázs) is. A költségeinket emellett pedig szintén csökkentheti, hogy az oldalon forintért is vásárolhatunk, amit így nem terhelnek a nemzetközi valutaváltás (pl.: forint -> dollár-> bitcoin) költségei.
 • A bányász költségeket nem a MrCoin-nak, hanem a blokklánc működését garantáló bányászoknak fizetjük ki, amiért a tárcánkba továbbítják a megvásárolt kriptopénzeket. Ez egy fix díj, aminek mértéke a megvásárolt kriptopénztől függően is változhat.

A cikk írásának a pillanatában például az alábbi bányászköltségekkel találkoztunk:

 • 10 000 Ft értékű bitcoin vásárlás esetén 96 Ft-os volt a bányászköltség (0.96%)
 • 100 000 Ft értékű bitcoin vásárlása esetén 96 Ft-os volt a bányászköltség (0.096%)
 • 1 000 000 Ft értékű bitcoin vásárlása esetén 96 Ft-os volt a bányászköltség (0.0096%)
 • 100 000 Ft értékű Stellar vásárlása esetén 2 Ft volt a bányászköltség (0.002%)

A bányászköltség fix

A MrCoin nem csak online, hanem személyesen, készpénzért történő vásárlásra is lehetőséget biztosít. Erre vagy a váltó munkatársaival előre egyeztetett időpontban, vagy a fővárosban kihelyezett Bitcoin automatáik egyikénél van lehetőség. Ezek jelenleg az alábbi helyszíneken találhatóak:

 • Doblo Wine & Bar – Dob u. 20, 1072 Budapest (Térkép)
 • Barcraft (Nyugati) – Bajcsy-Zsilinszky út 59, 1065 Budapest (Térkép)
 • Barcraft (Buda) – Bartók Béla út 18, 1111 Budapest (Térkép)

MrCoin ATM teszt – Barcraft (Buda)

Ha vásárlás helyett inkább eladni szeretnénk, akkor a MrCoin automatizált rendszerét vehetjük igénybe, ahol a nap 24 órájában az aktuális árfolyamon válthatjuk át az ismertebb kriptopénzeket forintra vagy euróra. Erre jelenleg 7 kriptovaluta esetében van lehetőségünk (BTC, BCH, LTC, DASH, XLM, ZEC, AEUR), de a lista néhány hónapon belül tovább bővülhet. Az itt eladott kriptók ellenértékét, a banki nyitvatartási (utalási) idők keretein belül utalják át az ügyfél bankszámlájára.

További információkért látogassátok meg a MrCoin.eu oldalát és iratkozzatok fel hírlevelükre, amiben hétről-hétre összegyűjtik számotokra a kriptovilág legfontosabb eseményeit.

Értékelés
 • 9/10
  Kezelőfelület - 9/10
 • 10/10
  Ügyfélszolgálat - 10/10
 • 8/10
  Jutalékok - 8/10
 • 10/10
  Biztonság - 10/10
 • 7.5/10
  Be- és kifizetés sebessége - 7.5/10
8.9/10

Összefoglaló

A MrCoin hazánk első és legnagyobb választékkal rendelkező kriptopénzváltója, amit saját pozitív tapasztalataink alapján ajánlunk figyelmetekbe.

Sending
User Review
9.43/10 (7 szavazat)
Regisztrálj az MrCoin oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel