Ubiatar( UAC )
6.1 / 10

Regisztrálj az Ubiatar oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
Token neve UAC
Token Platform ETH (ERC20)
Státusz Hamarosan indul
ICO kezdete 2018-03-23 00:00:00
ICO vége 2018-04-22 00:00:00
Kitűzött cél 30,000,000 USD
Minimális cél ?
ICO ár 2 USD
Fizetési mód ETH
Tokenek maximális szám 100,000,000

Leírás

Én, a Robot – Ubiatar ICO

A címet Asimov regényéből vettem kölcsön, de akár egy Black Mirror epizód témája is lehetne a svájci székhelyű Ubiatar projectje, melynek legfőbb célja hogy használatával egyszerre akár több helyszínen is jelen legyünk. A Mr. Spock bölcsességeit is tartalmazó Whitepaper draft (vázlat) alapján a szolgáltatás alapvetően 3 főbb elemből áll:

Az Avatarokból, akik felajánlják önmagukat, hogy valaki más fizikai megtestesüléseként jelen legyenek egy bizonyos helyen.

Az Usarokból (nem elírás), aki igénybe veszi egy Avatar szolgáltatásait, és annak cselekvését egy állandó audio-vizuális kapcsolat mellett élőben irányítja.

És az UbiatarPlayből, vagyis a szó szoros értelmében vett húspiacból. Az Usarok itt kereshetik meg az igényeinknek és pénztárcáinknak megfelelő Avatarokat. Fizetni természetesen csak a platform saját tokenjével az Ubiatar Coinban (UAC) lehet.

A promóciós anyagban a felhasználás módjainál példaként említik, hogy így például részt vehetünk és kérdezhetünk a világ másik részén megrendezett konferenciákon, vagy ha kedvünk szottyan, bármikor tehetünk egy 20 perces sétát a Kolosszeumban. Bár az Avatarok bármikor megtagadhatják az Usarok utasításait, van egy olyan érzésem, hogy lesznek olyan emberek akik pénzért akár…

…és itt mindenkire rábízom, hogy befejezze a mondatot.

A kivitelezés önmagában nem igényelné a blokklánc technológiát, ezt a fejlesztők két dologgal magyarázták:

Okosszerződések segítségével biztosítják az UbiatarPlay teljesen automatizált és költséghatékony működését.
A hagyományos közösségi finanszírozási formák (pl.: Kickstarter) túl lassúak, drágák és sokkal kevésbé biztonságosak mint az ICO-k. (Hmmm…)

Nem tudom technikailag a világ mennyire áll készen az Ubiatar-ra. Az egész alapja a folyamatos, jó minőségű videó kapcsolat, amihez egyrészt állandó, nagy sebességű internet kell, másrészt egy jobb kamera ami minimum egy csúcs kategóriás mobilt jelent.

 • 6/10
  Tervek - 6/10
 • 6.5/10
  Csapat - 6.5/10
 • 10/10
  Versenytársak - 10/10
 • 2/10
  Ajánlott - 2/10
6.1/10

Vélemény

Számomra nem igazán szimpatikus ez az embereket tárgyiasító szolgáltatás (a honlap egyik animációja konkrétan azt sugallja, hogy az Avatar szolgaként engedelmeskedik). Hogy mások mit gondolnak róla azt a március 23.-án induló ICO után fogjuk megtudni.

Sending
User Review
0/10 (0 szavazat)
Regisztrálj az Ubiatar oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel