0x( ZRX ) $0.56

Piaci részesedés $475,801,210
Napi forgalom $8,483,894
Forgalomban lévő mennyiség 847,496,055
Összes kibocsátható coin száma 1,000,000,000
Árfolyam

Árfolyam

Az 0x a kritikus infrastruktúra réteg az Ethereum token szabványokra épülő feltörekvő decentralizált pénzügyi alkalmazások és szolgáltatások számára. Magyarra fordítva az 0x protokoll adja a technológiát új, hatékonyabb, Ethereum blokkláncra épülő decentralizált tőzsdék és más pénzügyi szolgáltatások fejlesztői számára, hogy ne nekik kelljen feltalálni a spanyolviaszt.

A jövőben milliónyi részvény, kötvény, biztosítás és egyéb termék mellett fizikai javak digitalizációja is megtörténik. Ezzel a folyamattal párhuzamosan robbanásszerűen fog nőni az Ethereumot használó, decentralizált tőzsdék száma is, melyeknek likviditásra, átjárhatóságra és gyorsaságra van szüksége. A protokoll lehetővé teszi, hogy a kereskedési megbízások tőzsdék között is történhessenek, és a blokkláncra csak teljesülés után kerüljenek, időt és pénzt takarítva meg ezzel. A komoly használhatóságbeli növekedésről nem is beszélve.

0x tokennel fizethetők a tőzsdek által meghatározott díjak, illetve a fejlesztési irányokkal kapcsolatos javaslatokat is tehetünk, melyeket tulajdonrészünk arányában vesznek figyelembe. A projekt Crunchbase oldala szerint ICO-kor 24 millió dollárt gyűjtöttek, melynek egy részét kriptós befektetési alapok és kockázati tőke befektetők adták. A Coinbase listázással a projekt megkapta a végső legitimációt, az 0x tokenjeinek az adopciót szem előtt tartó kriptopénz portfóliókban hosszú távra helye lehet.

0x Binancen és Coinbase-en elérhető.

Linkek