Cardano( ADA ) $0.51

Piaci részesedés $18,276,800,084
Napi forgalom $171,551,263
Forgalomban lévő mennyiség 35,620,058,278
Algoritmus Ouroboros
Konszenzus PoS
Összes kibocsátható coin száma 45,000,000,000
Árfolyam

Árfolyam

A Cardano (ADA) 2017 szeptemberében lépett piacra, és pár nap leforgása alatt került be a top10-be, ezzel is bizonyítva, hogy komoly hátszele, komoly befektetői bázisa van. A Cardano önmagát – az IOTÁ-val egyetemben – ún. harmadik generációs kriptovalutaként határozza meg.

A Cardano egy decentralizált platform, ami az Ethereumhoz hasonlóan okos-szerződésekkel foglalkozik. Azonban az ADA újszerű megoldásokat kínál a szabályozásra, a biztonságra, az irányításra és a hosszú távú tervezésre is.

Fejelsztési metódusa speciális. Egy folyamatosan gyarapodó nemzetközi tudósokból álló csoport dolgozik rajta, és a legújabb fejlesztési irányokat mindig szavazással döntik el. Ezzel próbálják biztosítani, hogy hosszútávon is ez a termék maradjon a legfejlettebb.

Az Ouroboros Proof of Stake algoritmust használja, melyet a saját csapata fejlesztett ki. Rétegekből épül fel, mely lehetővé teszi akár a soft fork alatti bővítést is. Legfőbb előnye hosszú távon, hogy töredéknyi számítási teljesítményt és elektromosságot emészt fel, mint a Bitcoin Proof of Work rendszere.

Bányászatához semmilyen speciális hardwarre nincsen szükség, mindössze a wallet alkalmazásra. Amennyiben a tárcánk tartalmaz akármilyen kevés ADA-t, és az appot hagyjuk futni a háttérben, ezzel már termeljük is a tokeneket magunknak.

A token jövője fényes – amennyiben a bikák visszatérnek a mezőre -, és habár nem konkurencia nélküli termék, de hosszútávon bizonyosan átveszi a piac vezetését a másik harmadik generációs tokennel egyetemben.

Linkek