EOS( EOS ) $1.04

Piaci részesedés $1,168,471,007
Napi forgalom $179,333,694
Forgalomban lévő mennyiség 1,118,905,975
Algoritmus DPoS
Konszenzus DPoS
Összes kibocsátható coin száma 1,000,000,000
Árfolyam

Árfolyam

Az EOS blokklánc célja egy decentralizált operációs rendszer létrehozása, mely ipari méretekben képes decentralizált alkalmazások futtatására.

Főbb céljai:

Skálázódási probléma megoldása:

A Visa másodpercenként 1667, a Paypal 193 tranzakciót képes feldolgozni. Hozzájuk képest a Bitcoin mindössze 3-4-et, az Ethereum pedig 20-at. Az ok amiért enniyre lassúak a blokklánc alapú alkalmazások, hogy a hálózatot üzemeltetőknek (node-ok) konszenzusra kell jutniuk a tranzakciókat illetően.

Az EOS állítása szerint az általuk használt modell(DPOS) képes másodpercenként több millió tranzakciót is végrehajtani.

Rugalmasság

Az Ethereum egész hálózata lebénult a DAO hack idejére. Ebben a támadásban nagy mennyiségű Ethereumot loptak el, amit aztán a fejlesztők úgy akartak meghiúsítani, hogy a lopás előtti állapotra akarták visszaállítani az Ethereum hálózatot. Ebbe azonban a közösség egy része nem egyezett bele, mondván a kód törvény és a saját elveik ellen való lenne, ha ilyen durván beleavatkoznának az Ethereum blokkláncába. Az ellentétek végül szétváláshoz vezettek: megszületett az Ethereum és az Ethereum Classic.

Az EOS megoldása szerint, ha probléma adódna akkor a hibás dApp működését szünetelteni lehetne és a hiba elhárításához nem lenne szükség az össze node részvételére, a rendszer képes lenne a további működésre.

Párhuzamos futtatás

A programok futtatása több feldolgozóegység között oszlik meg, így azok futtatása jelentősen felgyorsul. Az EOS ilyen rendszerben tervezi futtatni okos szerződéseit.

Szerkesztés folyamatban

 

Linkek