Qtum( QTUM ) $3.84

Piaci részesedés $403,548,602
Napi forgalom $7,864,320
Forgalomban lévő mennyiség 105,154,260
Algoritmus POS 3.0
Konszenzus PoS
Összes kibocsátható coin száma 100,000,000
Árfolyam

Árfolyam

QTUM egy nyílt forráskódú érték átviteli platform amelynek fókuszpontja a mobil decentralizált applikációk (Dapp). QTUM ötvözni szeretné Bitcoin és Ethereum funkcióit. Bitcoin mint fizető eszköz program és Ethereum amely elsősorban okos szerződések platformja. QTUM ezeknek a hibrid keveréke, egy érték átviteli platform amely Dapp-ok és okos szerződések futtatására is alkalmas.

QTUM eszközöket, sablonokat és Plug and Play okos szerződés opciókat hoz létre, hogy könnyebbé tegye a vállalkozásoknak az okos szerződések létrehozását és futtatását.

Bitcoin főkönyve egy úgynevezett UTXO (Unspent Transaction Output) modellt használ. Ez azt jelenti, hogy minden tranzakció a Bitcoin blokkláncon egy hivatkozás az előző tranzakcióra. A Bitcoin blokklánc nem követi nyomon a számlák egyenlegeit, csak a tranzakciókat kíséri figyelemmel. A számla egyenlegét a régi tranzakciók visszakövetéséből építi fel, és erre hivatkozva kezdeményez új utalásokat.

Ethereum ezzel szemben sokkal inkább egy hagyományos banki főkönyv szerint működik. Itt minden számlának megvan a maga egyenlege. Minden Ether tranzakció után a számlaegyenleg frissítésre kerül a globális főkönyvben. Ezt a számla egyenleg alapú megközelítést sokkal könnyebb megérteni ami segít a fejlesztőknek, és helymegtakarításhoz is vezethet. Ugyancsak jobban működik az okos szerződések esetében amelyeknek komplex logikáit nem lehetne felépíteni Bitcoin rendszerében.

QTUM egy olyan kriptovaluta és okos szerződés platform amely ötvözi Bitcoin és Ethereum legjobb tulajdonságait. Mindezt rétegelt megközelítéssel, ahol a tranzakciókat egy módosított Bitcoin réteg kezeli és az okos szerződések az Ethereum virtuális számítógépen futnak. Középen a két technológia összehangolását pedig az úgynevezett Account Abstraction Layer kezeli.

Az egyik fő motivációja ennek a megközelítésnek, hogy egy olyan blokkláncot hozzanak létre amely lehetővé teszi az okos szerződések végrehajtását mobil klienseken. Ez nem kivitelezhető Ethereum számlavezetési módszerével, azonban Bitcoin rendszere tökéletes erre. Mobil kliensek kapcsolódhatnak a blokklánchoz és végrehajthatnak okos szerződéseket QTUM virtuális számítógépe segítségével.

Linkek