Zcash( ZEC ) $24.07

Piaci részesedés $393,037,249
Napi forgalom $36,252,713
Forgalomban lévő mennyiség 16,328,269
Algoritmus Equihash
Konszenzus PoW
Összes kibocsátható coin száma 21,000,000
Árfolyam

Árfolyam

A ZCash egy a néhány létező privacy coin közül, azaz elsősorban az anonimitásra, a biztonságra helyezik a hangsúlyt a fejlesztői.

Annak ellenére, hogy privacy coin-ról beszélünk, a ZCash esetében pontosan ismerhetjük a csapatot, arccal és névvel, ami erősíti a bizalmat a branddel szemben, ugyanakkor számukra akár problémákat is jelenthetne. Ők azonban bevállalták ezt, és a ZEC-hez kapcsolódó feltételezhető illegális tevékenységeket azzal védik ki, hogy azt mondják: ez a kriptopénz független és decentralizált, nem áll az irányításuk alatt, így nem is vállalhatnak felelősséget érte. Így egyelőre a kecske is jóllakott, és a káposzta is megmaradt.

21 millió coin a teljes supply, ami a Bitcoinnal megegyező mennyiség, és ebből jelenleg ~ 3,7 millió van forgalomban. A klasszikus, 21 milliós szám jó hír a befektetőknek, így kisebb érdeklődés meleltt is hamarabb szökik fel az árfolyam, és a jelnelegi (2018 április) 900 millió dolláros kapitalizáció mellett 240 dollárt adnak darabjáért. De decemberben voltunk már 900 dollár környékén is.

Habár az érme mögött álló technika az egyik legfejlettebb, ne feledkezzünk meg róla, hogy ez a technika nem minden esetben dolgozik. Csak akkor lehetünk biztosak a biztonságban, ha saját walletből utalunk, és leellenőriztük, hogy az enkriptálás aktív.

Linkek