Current (CRNC) whitepaper ismertető

spot_img

A Current ICO-ra 3 hét múlva fog sor kerülni. Bevallom, három nappal ezelőtt még nem is tudtam a létezéséről, de egyik támogatójuk egy ismert amerikai celeb és befektető, Mark Cuban, akinek nemrég olvastam el a könyvét. Amikor utánanéztem, hogy vajon ő is érdekelt-e valamilyen kripto projectben, rátaláltam a Currentre. Személy szerint nem hiszem hogy részt fogok venni ebben az ICO-ban, de ismét egy olyan projekttel van dolgunk, amely sikere esetén alapjaiban változtathat meg egy teljes szektort.

A Current token célja, hogy streamelésre, multimédiás tartalmak fogyasztására ösztönözze a felhasználókat. A platform egy helyen egyesítené az olyan népszerű médiaszolgáltatókat, mint például a Soundcloud, a Youtube vagy a Spotify. A blokkláncon tárolt fogyasztási szokásaik alapján a rendszer személyre szabott reklámokat és kedvezményeket ajánl a fogyasztóknak, miközben jutalmazza is a nézőket a platformon töltött idő, és az általuk megosztott személyes adatok függvényében.

A Current rendszerében a bányászást a 30 másodpercnél hosszabb tartalomfogyasztás jelenti. A protokol ezt követően kezdi el meghatározni, hogy hány tokenre leszünk jogosultak. A rendszer minden egyes tokent több részre oszt. A legnagyobb arányban (55%) a tartalomfogyasztó részesül. Őt követik a készítők (20%) és a kurátorok (20%). A fentmaradó részből a (5%) a jutalékokat (referral programs) és a platform működését finanszírozzák.

A jutalmul kapott CRNC token a Current platform hivatalos fizetőeszköze. Segítségével ajándéktárgyakat vagy szolgáltatásokat vásárolhatunk, például prémium tartalmakat vagy reklám mentes időszakokat. Amennyiben nem tartunk igényt a tokenekre, azokat elküldhetjük más felhasználóknak is, vagy egy tőzsdére kiutalva akár kereskedhetünk is velük. A hirdetők is kizárólag ezekkel a tokenekkel finanszírozhatják kampányaikat és azok folyamatos futtatásához bizonyos mennyiségű tokent letétben is kell tartaniuk (PoS?).

A Current nagy előnye lehet, hogy a különböző platformokon lévő közönséget egy helyre tereli. A program résztvevői előzetes kriptopénz ismeretek nélkül is, az első pillanattól kezdve részesülhetnek a jutalmakban. Nincsen szükség a walletek létrehozásával járó – kezdők számára nehézkes – műveletekre.

Lehetőségek és buktatók:

+++ A streamelésre épülő tartalomszolgáltatás a világ egyik legnagyobb és legprofitábilisabb iparága.

+++ Mivel a jutalmazási rendszer a tartalomfogyasztásra épül, ez nagy tömegek számára lehet vonzó lehetőség.

+++ A Current csapata a tokenek elosztására és az ökorendszer beindítására részletesen kidolgozott tervvel rendelkezik.

 Egy ERC20 token szerintem nem tud kezelni ilyen sok tranzakciót. Állítólag erre egy off-chain megoldást fognak kifejleszteni, de erről semmilyen további részletet nem osztottak meg.

A Facebookot és Twittert nem támogatja a platform.

Rendkívűl tőkeigényes lehet egy ilyen kaliberű médiacég fejlesztése.

Aláírt partnerkapcslatok nélkül semmi esélyük nincs.

Roadmap:

Az ütemterv szerint a Netflix és a Hulu még ebben a félévben csatlakozhat a szolgáltatáshoz.

 

A csapat (nem teljes lista):

Dan Novaes – Közel 1.2 millió követővel rendelkező befetkető, vállalkozó. A Forbes és a Bloomberg oldalain is jelent már meg írás róla. 2013 óta fektet be blokklánc alapú cégekbe.

Kiran Panesar – A skálázódó webes szolgáltatások fejlesztésének szakértője. Az általa fejlesztett oldalak egyidejűleg több tízezer felhasználó kiszolgálására is alkalmasak. Ez havi szinten több mint 1 milliárd felhasználót jelent.

Josh Moyer – 13-24 éves korosztály számára fejlesztett UI/UX felületek specialistája, marketing és növekedés szakértő.

Sehamus Doheny – Olyan népszerű kiadóknál, mint az Atlantic Records és az OWSLA szerzett tapasztalatokat. Részt vett több világsztár „felépítésében”, trend szakértő.

Galia Benartzi – 2005 óta mozog a szoftver start-up világban. A Bancor egyik társalapítója, mely 2017 egyik legsikeresebb ICO-ja (153 millió USD) volt.

Mark Cuban – Befektető, innovátor, celeb, vállalkozó. A Dallas Mavericks tulajdonosa.

A Current riválisai lehetnek:

Basic Attention Coin, Steem, ALIS, JET8, Commodity Ad Network

ICO

Az ICO március 14. és április 4. között kerül megrendezésre.

Típus: ERC20

ICO során kínált tokenek száma / összes token száma: 350 000 000 CRNC / 1 000 000 000 CRNC

ICO Ár: 1 CRNC  =  0.24 USD

Soft Cap: 5 000 000 USD

Hard Cap: 36 000 000 USD

Minimum befektetés: 0.03 ETH

Elfogadott valuták: ETH, BTC, NEO

 

Honlap: https://current.us/

Whitepaper: https://cdn.current.us/whitepaper.pdf

Telegram: http://bit.ly/2xWBPfH

Twitter: https://twitter.com/ Current_CRNC

Facebook: https://www.facebook.com/ CurrentCRNC

Medium: https://medium.com/ current-crnc

Reddit: https://www.reddit.com/r/CurrentCRNC/

Github: https://github.com/CurrentMediaNetwork

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img