Petro után jöhet a Turkcoin?

spot_img

Futótűzként terjedt a hír az elmúlt hetekben, Venezuela történelmi lépést tett, bevezette az első nemzeti kriptovalutát, a Petro-t. Ahogy arról beszámoltunk, ha megvizsgáljuk a részleteket, máris más a leányzó fekvése, nem biztos, hogy minden rendben van a dolog körül.

Az viszont biztos, hogy a napokban egy újabb nemzeti coin híre is felröppent, Turkcoin néven a török vezetésben felmerült a dél-amerikai ország példáját követni. A korábbi ipari miniszter, Ahmet Kenan Tanrikulu tette le az asztalra a javaslatot, részleteket egyelőre nem tudunk.

Annyi kiderült, hogy nemzeti „kincsek” adnák a mögöttes értéket, például a Turkish Airlines, a Turk Telekom vagy az isztanbuli értéktőzsde. „A világ egy új digitális pénzrendszer felé halad, Törökországnak létre kell hoznia a saját digitális valutáját mielőtt túl késő lenne.” Így szól Tanrikulu rövid nyilatkozata.

A kezdeményezés mást is el akar érni, a Turkcoin létrehozása mellett a kriptovaluták szigorúbb szabályozását is kéri. Ennek célja az állam bevételeinek növelése a miniszter saját bevallása szerint.

Nem előzmények nélküli a Turkcoin híre, pár hete az ország miniszterelnök helyettese egyenesen azt mondta, hogy a kormánynak határozott szándéka egy saját kriptovaluta létrehozása.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img