Hivatalos: A Marshall-szigetek is kriptovalutát vezet be

spot_img

A pici, ötvenezer fős állam parlamentje már meg is szavazta, hogy saját, hivatalos kriptovalutájuk legyen, mely legális fizetőeszköz lesz a jelenleg is érvényben lévő USA dollár mellett. Ami bizonyos, hogy a SOV betűjelet fogja viselni a kriptó, a sovereign, avagy független angol szó nyomán, az ICO pedig a teljes világ számára nyitott lesz, és idén kerül megrendezésre.

David Paul, a kis ország elnökhelyettese így nyilatkozott a Reuters számára:

Ez a jövő útja. Mi pedig mint állam, fenntartjuk a jogot arra, hogy pénzt vezessünk be, legyen az virtuális, vagy klasszikus forma.

Hozzáfűzte, hogy a Bitcoin és más népszerű kriptovaluták elsősorban az anonim tranzakciókat támogatják, ami a hagyományos bankrendszer szokásaival szembemegy.

Nyilvánvaló, hogy nagy piaci igény mutatkozik a beazonosítható blokklánc rendszerekre is, amik szabályozott környezetben működnek.

A kormány az ICO során 24 millió tokent fog kibocsájtani, jelképezve a 24 szigetet, mely az országot alkotja. A bevételeket jövőbeni állami és egészségügyi befektetésekre szánják.

Érdemes figyelemmel követni a projektet, feltételezhetően nem fog feledésbe merülni, és szép nyereségeket hozhat. A kérdés pusztán az, hogy eme szigetország szava, mint biztosíték, többet ér-e mint Venezueláé a Petro mögött.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img