Ausztrália: BTC és ETH vásárlás 1200 újságosnál

spot_img

Igen, a való világban. Ausztráliában a helyi Blikk mellé már bitcoint is vehetnek a kedves vásárlók. Ez aztán a kriptopénzek demokratizációja!

Ausztrália, az utcai BTC és ETH vásárlás fellegvára

A vásárláshoz mindössze mailcím és telefonszám szükséges, a minumom mennyiség pedig 50$. Szerencsére a BTC tranzakciók költségei annyira lent vannak 2018. március elején, hogy ez a kis összeg még küldés után is nagyrészt megmarad. Arról nem szólnak a hírek, hogy pontosan hogyan zajlik a vásárlás. Ahogy arról sem, hogy egy kevésbé hozzáértő érdeklődő hogyan fogja megérteni a tárolás, küldés alapjait.

Ennek ellenére a 1200 árusítóhely nagy szám, mert olyanok számára is lehetővé teszi a kriptókhoz való hozzáférést, akik számára eddig ez túl bonyolult volt. A mostani 50-60 éves generáció az, akik közül sokan hallottak már minderről, de ingerküszöbüket még nem ütötte át annyira, hogy maguk utánajárjanak. Ha viszont szembejön a Bitcoin az újságárusnál, ajándékba vagy játszani vele, akár meg is vehetnek egy-két “csomaggal”.

Becslések szerint az ausztrálok 2-3%-a rendelkezik jelenleg valamilyen kriptopénzzel. Az ehhez hasonló akciók által egyre több ember ismerkedik meg először a Bitcoin névvel, majd talán előbb-utóbb kriptopénzek víziójával is. A pénzmosók, adócsalók terroristák használják a kriptókat narratíva már nem sokáig marad életképes.

Az újságárusok kétségbeesett próbálkozása?

Elsőre nem is nagyon érti az ember, hogy hogyan kerülnek digitális pénzek pont újságárusokhoz. Hát úgy, hogy az utóbbi három évben Ausztráliában – de sejtem, hogy ez hasonlóan zajlik az egész fejlett világban – vészesen megfogyatkozott ezen egységek forgalma. Így a szolgáltatók kapaszkodnak bármibe, ami forgalmat generál. A jelek szerint pedig generál: Az idézett cikk szerint öbb helyen szinte őrületbe csapott a nagy érdeklődés.

– Magának is marad Marika néni! Kérem ne hadonásszon azzal a bottal!

Eközben, a trendet felismerve, az ausztrál kormány, ahogy mostanra nagyjából a világ minden kormánya, a kriptopénzek szabályozásán és a velük történő pénzmosás, adóelkerülés visszaszorításán dolgozik.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img