Bitcoin-t bányásztak, csaltak a meteorológiai szolgálat munkatársai, még Elon Musk is “segített”

Megosztom

Nem kérdés, a kriptovilág egy nagyon viharos terület, sorra jönnek hurrikánok, cunamik és egyéb katasztrófák. Elég, ha csak az e heti történésekre gondolunk, az egész felért azzal a pusztítással, amit egy nagy áradás okozna a városainkban.

Persze még így is rengetegen ácsingóznak a leghíresebb kriptovalutára, a bitcoinra. Sőt, egyre gyakrabban hallhatjuk, hogy egy-egy állami intézet dolgozói használták a köz vagyonát képező számítógépeket bányászatra. Oroszországban nemrég egy atomenergetikai kutató döntött úgy, hogy az elektronok helyett valami másnak ered a nyomába, le is tartóztatták.

A friss hír szerint az ausztrál meteorológiai szolgálat két munkatársával beszélgettek el a rendőrök, a gyanú szerint ők is bitcoin bányászattal próbálkoztak. Teljesen logikus amúgy a gondolatmenet, az időjárás előrejelzéshez óriási számítási kapacitásra van szükség, ma már nem a madarak reptéből tippeljük meg, hogy fog e esni másnap, ehhez bizony kell a vas.

Márpedig ahol sok a vas, ott príma lehetőség nyílik a bányászatra, nem olyan nagy baj az, ha nem lesz túl pontos a jövő heti előrejelzés. Nem ez az első eset, hogy a szolgálat kellemetlen helyzetbe kerül, nemrég azért kellett bocsánatot kérniük a lakosságtól, mert scam-coinokra mutató hirdetéseket jelentettek meg az oldalukon.

Úgy nézett ki a banner, mintha egy CNN cikkről lenne szó, ezzel szemben egy kamu blokklánc projektre mutatott. A csalók még Elon Musk nevével is visszaéltek, azt állították, hogy az ő munkájáról van szó. Ha van valaki, akinek a feje felett most fekete fellegek sorakoznak, akkor az a két kutató. A BTC tulajdonosoknak pedig nincs miért aggódni, mindig jön borúra derű.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel