Amikor a bitcoin megöl egy párkapcsolatot

spot_img

Nemrég egy ismerős lánnyal chateltem a Facebookon, megtudtam, hogy szakított a barátjával. Feltettem a rutinszerű kérdést, hogy mégis miért, mi volt a baj, mi nem működött, a szokásos sablonok. A pár soros válasz láttán viszont elkerekedett a szemem, a klasszikus indokokra számítottam, elmúlt a szerelem, már nem volt az igazi a szex, egyebek.

E helyett megtudtam, hogy a párkapcsolat gyilkosa ez esetben nem egy csodás női alak vagy egy sármos férfi arc volt, sokkal inkább a bitcoin. Az úriember több éve foglalkozott már kriptovalutákkal, az első dolga felkelés után az árfolyamok átnyálazása, az utolsó lefekvés előtt pedig a portfóliója ellenőrizgetése volt.

Nem először találkoztam a jelenséggel. Sokan egyszerűen belecsavarodnak ebbe a világba. Persze stressz mindenhol van, minden munkahelyen el kell viselnünk több, kevesebb feszültséget, nyomást, nehézséget. Ahol pénzről van szó, ott az emberek sokat fognak agyalni azon, hogy most mi lesz vagy mi nem lesz, mit kéne tenni és mit nem.

Ez természetes, mindannyian pénzből élünk. De hosszas vállalkozói tapasztalataim, rengeteg kudarc, nehézség, átverés és baj, nem egy, nem két siker után már teljesen másképp látom a megélhetés és a pénz kérdését. Van egyetlen egy, központi, felülmúlhatatlan jelentőségű kérdés amit fel kell tenned, amikor pénzről van szó.

Mi lesz akkor, ha bekövetkezik a lehető legrosszabb forgatókönyv?

Engedd meg, hogy megválaszoljam a kérdést. A válsz tök egyszerű:

Nem lesz semmi baj.

Hogy miért? Mert nem fogsz az utcára kerülni. Nem fogsz éhen halni. Akiknek igazán fontos vagy, azok akkor is melletted fognak állni, amikor lenullázod magad. Bizony, mindig lesz valaki, aki ad egy tál ételt, mindig lesz valaki, aki bizalmat szavaz neked és munkát ad a kezedbe.

Take-it-easy! Nyugi-nyugi, nem eszik olyan forrón a kását, legfeljebb elvesztesz pár millió, esetleg pár tízmillió Forintot. Kit érdekel? Az élet megy tovább, semmi sem történik veled, amit ne tudnál elviselni, túlélni. Ez nem csak azért fontos, mert a környezeted számára elviselhetetlen lehet a folyamatos szorongásod, görcsölésed.

Azért is nagyon fontos, mert mint mindenkinek, neked is csak egy életed van. Az élet sokkal többet ér, mint pár szaros kriptovaluta, amit még megfogni sem tudsz. Szép dolog a technológia, az innováció, ha van valaki, aki gyermeki lelkesedéssel érdeklődik egy újdonság iránt, az én vagyok.

De stresszelni egyszerűen nem éri meg. Ezerszer többet érnek az emberi kapcsolatok, összehasonlíthatatlanul többet ad az életednek, ha lemész pár napra Balatonfüredre és elfelejted az egész hülyeséget. Arról nem is beszélve, hogy a szorongó lélek kusza gondolatokat ad. A befektetési, stratégiai döntéseid is sokkal jobbak lesznek, ha kiegyensúlyozott vagy.

A hétköznapokban pedig a lehető legjobb orvosság a stressz ellen ami évezredek óta mindig, mindenkinek működik az a mozgás! Menj el hetente legalább háromszor biciklizni, a konditerembe, úszni, akárhova. A testedzés elégeti az idegrendszeredben azokat a hormonokat, amik a stresszért, szorongásért felelősek, e mellett olyan molekulákat szabadít fel, amiktől kifejezetten jól érzed magad.

Egy kapcsolatot hazavágni egy számsor miatt pedig végképp hülyeség.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img