Elon Musk elárulta, hogy pontosan mennyi Bitcoinja van

spot_img

Az utóbbi időkben a csalók körében népszerű elkövetési móddá vált, hogy ismert emberek nevében hoznak létre közösségi média fiókokat és így próbálják megszerezni hiszékeny emberek pénzét. Az egyik ilyen nagyobb hírverést kapott árverést Elon Musk nevében követték el. A felhívás szerint, aki legalább 0.2 Ethereumot küldött a megadott címre (mai áron ~38 000Ft), az 1 Ethereumot (~190 000 Ft) kapott vissza a sajátjára.

Az eset kapcsán az igazi Elon Muskot is megkérdezték, mit gondol a nevében elkövetett átverésekről és ennek során megemlítette, hogy mindössze 0.25 BTC-t birtokol és azt is egy barátjától kapta ajándékba sok-sok évvel ezelőtt.

A vele kapcsolatos visszaélések újra ellephetik majd a közösségi oldalakat, mert a napokban egy kriptopénzekről szóló könyvvel a kezében fényképezték le az ismert innovátort.

Musk neve korábban Satoshi Nakamotoként is felmerült. Egyik gyakornoka, Sahil Gupta hasonlóságokat vélt felfedezni közte és a Bitcoin atyja között, de ezeket a feltételezéseket Musk 2017 novemberében nyíltan visszautasította.

A Bloomberg által vezetett milliárdos lista szerint, Musk vagyona jelenleg 20.7 milliárd dollár.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img