Hurrá, kiraboltak!!!

spot_img

A Coincheck NEM token walletjének feltörése az eddigi legnagyobb hekkertámadás volt a kriptopénzek történetében. A támadók 500 millió dollárnak megfelelő zsákmánnyal távoztak, ugyanakkor nem sokkal ezt követően a tőzsde már biztosította ügyfeleit, hogy megtéríti káruk egy részét.

A NEM-mel a támadást megelőző napokban 1 dollár körüli áron kereskedtek, a Coincheck pedig tokenenként 81 centes kártérítést vállalt magára. Most viszont úgy tűnik a kirabolt ügyfelek nagyon is jól jártak az esettel, mivel 1 NEM jelenleg 36 centbe kerül, vagyis tokenjeikért több mint kétszeres árat fizet a tőzsde.

A Coincheck vezetése bocsánatot kér.

A NEM – akárcsak a piac egésze – jelenleg lejtmenetben van, bár a kártérítés megindulásának hírére erősödni kezdett az árfolyama. A Coincheck feltörése előtt lehetett pletykákat hallani arról, hogy a jelenleg legnagyobb napi forgalmat bonyolító tőzsde, a Binance is felvenné őket a kínálatába, de ez az események miatt lekerült a napirendről. A NEM egyébként szóba került a közelmúlt egyik legnagyobb port felkavaró híre, az induló venezuleai állami kripto pénz, a Petro kapcsán is, amikor egy hivatalosan kiadott anyagban megemlítették a tokent.

További érdekesség, hogy a NEM forgalmának nagy része fiat pénzben történik, így árfolyama elviekben független a Bitcointól. Érdekes lett volna ennek függvényében megfigyelni, hogy az elmúlt hónapok vérengzése alatt hogyan viselkedik a token, de ez a támadást követő negatív hangulat miatt egyelőre rejtély marad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img