Saját blokkláncot indít a Binance kriptotőzsde

spot_img

Az utóbbi időszakban többször előkerült a Binance kriptotőzsde neve a híreink között, legutóbb példál egy sikeresen megakadályozott hack kísérlettel kapcsolatban kezdett el először pánikolni a piac, majd gyorsan megnyugodni, hála tőzsde munkatársainak profi kommunikációjának. 2018. márciusára a Binance vita nélkül a legmegbízhatóbb és az egyik legkedveltebb centralizált tőzsdei szolgáltatás a piacon.

Most saját blokkláncot indítanak a tőzsde funkcionalitásának és biztonságának javítására. Nézzük kávé mellé, röviden.

A tízmillió dolláros hacker alap

0313 binance hack nyomravezetői díj hacker 2
“CZ”, alapító. Egy év alatt lett az egyik leggazdagabb kriptomilliárdos

 

A március 7-ei, nagyszabású és szervezett események után elérkezettnek látták az időt, hogy aktívabb hozzállásra váltsanak a hackelési kísérletekkel kapcsolatban. 250.000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, akinek az információi segítségével letartóztathatók az említett támadás végrehajtói.

Elkülönítenek egy 10.000.000 dolláros kriptopénz alapot, amelyet a támadások elkövetőinek felkutatására fognak fordítani. A felhívást közzétevő medium bejegyzésben megemlítik, felvették a kapcsolatot az ügyben más tőzsdékkel és kriptós szolgáltatókkal is.

De, mint azóta kiderült, ez még nem minden!

Saját Blockchain

Centralizált tőzsde lévén, eddig a beküldés és kiküldés kivételével minden a saját szervereiken zajlott. A platformon használt BNB (Binance Coin) pedig egy ERC-20 token, amelyet a tranzakciós díjak fizetésére használhatunk a tőzsdén, de az Ethereum blokkláncnak nincsen szerepe a Binance működésében.

A Binance Chain indulását bejelentő hivatalos nyilatkozattól olyan jó érzésem lett, mint kisgyereknek az esti kakaótól. Megkutatták az összes létező decentralizált tőzsdei megoldást és úgy érzik, nagyban tudnák javítani a megoldásokon úgy, hogy közben a Binance megmaradjon az a felhasználóbarát felület, amit az ügyfelek megszoktak. Kiemelik, hogy a centralizált és decentralizált megoldások a közeljövőben együtt létezve fogják kiegészíteni egymást.

Üzletet csinálni nehéz, történelmet írni még nehezebb. Önmagunk ellenségei gyakran mi magunk vagyunk, ezért folyamatosan meg kell újulnunk.

A Binance Chain publikus blokklánc főként blokkláncon létező javak küldésére és kereskedésére fog fókuszálni, és a jövő felhasználási lehetőségeinek felkutatásá lesz létezésének az egyik célja. A tervek szerint teljesítmény, felhasználói élmény és likviditás tökéletesítése a cél. A BNB coin natív coin lesz, az Ethereum blokkláncáról átköltöztetik a BC-re.

Nagyon örülök ennek a fejleménynek, többek között azért, mert a kriptopénzek mellett egy idő után így lehetőség lesz a NEO víziójában is szereplő digitalizált vagyontárgyak kereskedelmére is.

A piac reakciója

0314 binance chain bejelentés
BNB árfolyamugrása. Katt a képre a nagyobb méretért.

A bejelentés hírére közel 30%-ot ugrott a Binance Coin árfolyama, ami szerintem egyáltalán nem meglepő. Sőt odáig merészkedek, hogy a BNB az egyik legbiztosabb hosszútávú befektetésnek tűnik a mostani bizonytalan időszakban. Január 12-én 24$ felett volt az árfolyam, a bejegyzés írásának pillanatában, a mostani emelkedés után is, 10.36$. Azt se felejtsük el, hogy az oldal felhasználói a váltási kötségeiket mérsékelhetik a BNB használatával, így folyamatos kereslet van a coinra.

Kritikákat is meg kell említeni. A Mt. Gox esetéből látjuk, nagyon nagy baj, ha egy-egy tőzsde, még ha decentralizál is, túl nagyra nő, túlságosan élvezi a közösség nagy részének bizalmát. Ez veszélyforrás lehet az egész piacra nézve.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img