Stresszkezelési útmutató kripto tulajdonosoknak

spot_img

Pénzt keresni sosem könnyű, a stressz elkerülhetetlen része a munkának. Nincs ez másképp a kriptovaluták világában sem, sőt, itt a szokásosnál nagyobb lehet a terhelés. Nemrég írtam arról, hogy a bitcoin bizony még párkapcsolatokat is képes tönkretenni, nem véletlenül.

Óriási ingadozások, rosszabbnál rosszabb hírek egymásutánja, érzelmi hullámvasút a javából. Éppen ezért a Kripto Akadémia stresszkezelési útmutatót állított össze, olvasd egészséggel, legfőképp pedig nyugalommal.

Ezek a tanácsok nem kriptovaluta kereskedőknek szólnak, sokkal inkább azoknak, akik rendelkeznek coinokkal és tokenekkel, azokat hosszabb, rövidebb ideig akarják tartani. Az új belépőkhöz szólunk főként, haladó felhasználók jól tudják, hogy kell viszonyulniuk a területhez.

Facebook

Kapcsold ki a Facebook csoportok értesítéseit, ne jelenjen meg minden poszt a hírfolyamodban. Ha tudni akarod, hogy éppen mi újság a csoportban, lépj be és olvass. De ne engedd, hogy minden egyes hír, álhír, pánikkeltő anyag belemásszon az arcodba minden alkalommal, amikor ránézel a Facebookra.

Hírlevelek

Válassz ki egy, egyetlen egy releváns hírforrást, aminek a cikkeire kíváncsi vagy. Ne engedd, hogy az email fiókod kriptovaluta hírtömeggé változzon! Olyan oldalt válassz, ami hetente legfeljebb két, esetleg három levelet küld.

Híroldalak

Tudatosan, önfegyelemmel érd el, hogy naponta csak egyszer vedd elő a témával foglalkozó híroldalakat. Természetesen ez alól a Kripto Akadémia kivétel, minket naponta legalább tízszer meg kell, hogy nézz, különben a 256 fejű Kripto Sárkány tényleg előbújik az ágyad alól. Nem, ezt az oldalt se nézd meg napi egy alkalomnál többször!

Applikációk

Teljesen felesleges egynél több, az árfolyamokról tájékoztató applikációt használnod! Amit használsz, annak pedig kapcsold ki az értesítéseit, ne engedd, hogy push notification jelenjen meg a telefonodon. Ha tudni akarod, hogy mik az aktuális értékek akkor indítsd el az applikációt, de legfeljebb három alkalommal egy nap.

Word-of-Mouth (WOM)

A WOM elsősorban a marketingben használatos fogalom, de mindenhol nagy jelentősége van az információk egyik embertől a másikhoz történő terjedésének. Mondjuk ki, pletykálunk összes-vissza, gyakran féligazságokat és találgatásokat tényként adnak elő egyesek.

Éppen ezért fontos, hogy mindig, mindenkinek a véleményét kezeld erős fenntartásokkal, ne vedd készpénznek, bárki mondja is, hogy most ez vagy az fog történni. Hatványozottan igaz ez a kriptovalutákra, itt különösen sok a mendemonda, szinte mindenki a sötétben tapogatódzik.

Ha pedig úgy érzed, hogy már a falra mászol attól, hogy még csak kedd van, de már nyolcvannyolcszor került szóba a bitcoin a héten, akkor nyugodtan mondd meg annak, akivel éppen beszélgetsz, hogy bocsánat, én ma már nem tudok többet erről társalogni.

Mozgás!

Ha ez mind megvan, akkor jöhet a legfontosabb dolog. Mozogj, mozogj minél többet! Járj konditerembe legalább hetente kétszer, ha azt nem szereted akkor menj el futni. A mozgás a lehető legjobb ellenszere a stressznek.

Több lábon állni

Mondanom sem kell, óriási hibát követ el az, aki a kriptovalutákra alapozza a jövőjét. Szép dolog, ami a bitcoinnal történt az elmúlt években, de nem túl valószínű, hogy lesz még olyan coin, ami ekkora növekedésen megy keresztül. Legyen stabil munkád, a kriptovalutákra pedig hobbiként tekints. Ha bejön akkor minden szuper, ha nem, akkor legalább megpróbáltad.

A lényeg az, hogy minimalizáld a fejedbe jutó információk mennyiségét. Hamar kiégéshez vezethet, ha reggeltől estig azzal foglalkozol, hogy éppen merre mennek az árfolyamok. Ezt el kell kerülnöd, nem csak a bevételeidnek árt, ha kikészülsz, az életed egészére is rossz hatással lesz.

Rengeteg a FUD, manapság különösen, ez senkinek sem jó. Könnyen lehet, hogy mások véleménye miatt eladsz valamit, amit még érdemes lenne tartanod.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img