Betörési kísérletek a Cryptopián

Megosztom

A Cryptopia napi forgalma alapján az 50. helyet foglalja el a kriptotőzsdék listáján, de a kevéssé ismert coinokkal melyek megtalálhatóak platformján, mégis sokan szeretik próbára tenni a szerencséjüket. Az elmúlt napokban két levelet is kaptam tőlük, mindkettő sikertelen belépési kisérletre figyelmeztetett.

Kiderült, hogy nem vagyok egyedül. Mind a Twitteren, mind a Reddit oldalukon többen jeleztek hasonló kisérleteket. Az első dolog, ami mindenkinek az eszébe jutott, hogy feltörték a Cryptopiát, ezt azonban a tőzsde hivatalos twitter fiókja cáfolta.

Közleményük szerint egy csoport, a dark weben vásárolt email és jelszó párokkal próbálkozik belépni a fiókokba. Azoknak, akik engedélyezték a 2fa azonosítást nincs félnivalójuk és akikkel hasonló eset történt, valószínűleg email címükkel szerepelnek a haveibeenpwned.com weboldalon, mely hackerek által korábban megszerzett és közzétett email címeket tartalmaz.

Az utóbbi időben egyre szaporodnak a tőzsdék elleni támadások. A kockázatok minimalizálásának érdekében, a 2fa azonosítás használata mellett mindenképpen érdemes mindenhová egyedi email címmel, felhasználónévvel és jelszóval regisztrálnunk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel