A Cryptopia újranyithat, de úgy tűnik nem sietik el

spot_img

Január közepén feltörték a népszerű Cryptopia tőzsdét. A kriptotőzsde bejelentése és karbantartás üzemmódba állása nem állította meg a hekkereket, akik a bejelentést követően még legalább két napig szivattyúzták le az ethereum és ERC-20 tárcákat. Ilyen módon 76 ezer számlát fosztottak le, amivel összesen 23 millió dolláros kárt okoztak a tőzsdének és az ügyfeleknek.

A lekövethető adatok alapján úgy tűnik, hogy a hekkerek egyelőre 3,5 millió dollárnyi lopott kriptopénzt értékesítettek az Etherdelta, BiBox, Binance, Huobi és egyéb tőzsdéken keresztül.

A lopást követően az új-zélandi rendőrség is ráállt a helyi székhelyű tőzsde feltörésének ügyére. Az első nyilatkozataikban arról számoltak be, hogy elég nehéz fába fogták a fejszéjüket. Később a kevésbé hozzáértők számára is világossá válhatott, hogy a rendőrség nem lesz képes visszaszerezni az eltulajdonított javakat.

A New Zealand Herald legfrissebb hírei szerint a rendőrség nagyrészt befejezte a nyomozást és a tőzsdének megadták a zöld utat az újranyitásra: “Elvégeztük annak a munkának a túlnyomó részét, amit a High Tech Bűnűgyi Csoport kért tőlünk, ők még elvégzik az utolsó simításokat. A Cryptopia vezetőségének átadtuk a teljes irányítást a tőzsde felett, a rendőrség többé nem akadályozza, hogy újranyisson.” – nyilatkozta az egyik nyomozó.

Arról is beszélt, hogy a Cryptopia menedzsment maga értesítette a rendőrséget, így azok a pletykák, amik arról szóltak, hogy a rendőrségnek rajta kellet ütniük a tulajdonosokon, teljesen igaztalanok.

A Cryptopia viszont még nem nyitotta meg a kapuit, továbbra is a január közepén felkerült karbantartásról szóló értesítés fogadja a látogatókat. Valamennyire aggasztó lehet, hogy az NZ Herald megkeresésére a tőzsde egy PR ügynökséghez irányította őket, akikről kiderült, hogy már rég nem dolgoznak együtt a Cryptopiával.

Az újranyitással kapcsolatos döntésről és tervekről egyelőre nem tudunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img