Egyre több Japán vállalat indít saját kripto tőzsdét

Megosztom

A Japán tőzsde híroldalán tegnap számoltak be arról, hogy egy tech cég, melyet fele részben az Altaba (Yahoo) birtokol, megkezdte a tokiói BitARG felvásárlását, mely a helyi hatóságok által kiadott működési engedéllyel is rendelkezik. A Yahoo 19 millió dollárt fizet majd a tulajdonjog 40%-ért és ezt követően, a kor elvárásainak megfelelően szeretnék újraindítani azt, előreláthatóan 2019 áprilisában.

A Yahoo név számunkra talán némileg megkopott, de Japánban ők üzemeltetik az ország második leglátogatottabb oldalát a GamePlus-t, melynek 39 millió felhasználója tavaly 7.6 milliárd dolláros bevételt generált a cégnek.

Japán szerepe korábban is jelentős volt a kriptopiacok életében, de a kínai tőzsdék állami tiltását követően vezető helyre lépett elő. Mivel korábban a kriptopénzeket támogató szabályozórendszert vezetek be, a Japán mainstream cégek közül egyre többen szálltak be ebbe az üzletbe.

Az ország legnagyobb pénzügyi szervezete a Mitsubishi Pénzügyi Csoport (MUFG) januárban jelentette be, hogy szintén kripto tőzsde indítását tervezik és ugyanebben a hónapban a Line, a mintegy 600 millió felhasználóval rendelkező chat alkalmazás is hasonló elképzeléseiről számolt be.

A Japán bankcsoport SBI már 2016 óta tervezi saját szolgáltatásának indulását, melyet most a Coincheck feltörését követően, a biztonsági rendszer felülvizsgálatára hivatkozva halasztottak el egy későbbi időpontra.

A sajtót egyébként a napokban éppen egy innen érkező hír tartotta lázban, mely szerint a Binance nem rendelkezik az országban való működéshez szükséges engedélyekkel. Az esetről mi is beszámoltunk.

Az országban már egy lány banda is népszerűsíti a kriptopénzeket. A 8 tagú csapat tagjainak koncertjére kriptopénzzel lehet jegyet váltani és az iskolás lányok dalait a felvételek szerint idősebb férfiak is nagy átéléssel énekelik.

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel