Bitcoinbányász lett Japán legnagyobb villamosenergia szolgáltatója

spot_img

A Tokyo Electric Power Company (TEPCO) japán legnagyobb közüzemi vállalata 2022 szeptemberében jelentette be, hogy együttműködik a TRIPLE-1 digitális infrastruktúra fejlesztő és félvezető gyártó céggel, hogy kiaknázza japán villamosenergia hálózatában keletkező többletenergiát és lehetőségeket.

Ennek érdekében a TEPCO létrehozta az Agile Energy X névre keresztelt leányvállalatát, amelyen keresztül kísérleti kriptovaluta bányásztelepet hozott létre. Nagyon úgy néz ki, hogy erre a célra létrehozott kísérleti projekt már működőképes, mellesleg teljes egészében megújuló energiával működik.

Az Asahi jelentése szerint Japán legnagyobb villamosenergia szolgáltatója, leányvállalatán keresztül hivatalosan is megkezdte a bitcoinbányászatot megújuló energia felhasználásával, amelyet egyébként csak a szigetország elpazarolna. A telephelyek Gunma és Tochigi prefektúrákban találhatóak napenergia parkok mellett. Ennek a kezdeményezésnek a célja a megújuló energiaforrások felesleges kapacitásának a kiaknázása Japánban.

“A zöld energiatermelőknek vállalkozásukat azzal a feltétellel kell működtetniük, hogy az általuk generált energia egy része pazarlás” – mondta Kenji Tateiwa, az Agile Energy elnöke. “Ha a bitcoinbányászat új jövedelemforrást jelent az energiatermelők számára, akiket túlzott beruházásoknak tesznek ki, akkor ez még több zöld energia előállítást és beruházást ösztönözné.”

A kezdeményezés elősegíti a napenergia és a szélerőművekből származó felesleges zöld energia csökkentését, amelyek kénytelenek lennének korlátozni a termelést, hogy elkerüljék Japán villamosenergia-hálózatának túlterhelését. A túlzott energiaellátás elkerülése érdekében, különösen a csúcstermelési időszakokban, a megújuló energia termelőket gyakran arra kényszerítik, hogy korlátozzák vagy leállítsák tevékenységüket.

Az Agile Energy X által használt bányászgép és telephely (forrás: asahi.com)

Kenji Tateiwa, az Agile Energy X elnöke ez ügyben úgy nyilatkozott, hogy a bitcoinbányászat jövedelmezősége jelenleg nagyon alacsony, de úgy véli, hogy amint Japán kibővíti megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos infrastruktúráját, a bitcoinbányászat életképes megoldássá válik az elpazarolt energia kezelésére Japánban.

A Japán Energiaügyi Minisztérium közzétett jelentésében az áll, hogy Japán kétszer annyi megújuló energiát is elő tudna állítani, mint amennyire jelenleg szüksége van. Ennek eredményeként korlátozni kell az országban az energiatermelést, de még így is rengeteg energia marad kihasználatlanul, amire gyógyír lehet a bitcoinbányászat.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Japán legnagyobb áramszolgáltató vállalata hamarosan bitcoint fog bányászni

/bitcoin magazine, theminermag, asahi.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img