A State Street három új digitális eszköz és technológiai ETF-et indít

spot_img

A BlackRock és a Vanguard mellett a State Street-et tartják a három legnagyobb alapkezelőként Amerikában. A State Street Global Advisors (SSGA) bejelentette, hogy három új tőzsdén kereskedett alapot (ETF) vezetett be, amelyek a digitális eszközökre és a feltörekvő technológiákra fokuszálnak. Ezeket az ETF-eket a Galaxy Asset Management és leányvállalata a Galaxy Digital Holdings menedzseli.

A Galaxy Asset Management által kezelt új ETF-ek közé tartozik az SPDR Galaxy Digital Asset Ecosystem ETF (DECO), az SPDR Galaxy Hedged Digital Asset Ecosystem ETF (HECO) és az SPDR Galaxy Transformative Tech Accelerators ETF (TEKX). Az alapokban megtalálhatóak a kriptovalutákat és tokeneket kibocsátó, valamint a blokklánc és ahhoz kapcsolódó ökoszisztémában működő vállalatok, például félvezetők, adatközpontok és bitcoinbányászok papírjai.

“A digitális eszközök és a blokklánc technológia át fogja alakítani a pénzügyi piacokat és a gazdaságot a következő évtizedben. A State Street Global Advisors erőssége, hogy ETF megoldásokat szállít a befektetőknek a Galaxy digitális eszközökkel kapcsolatos szakértelmével párosulva, ami vonzó kombinációja lehet azoknak a befektetőknek, akik navigálni szeretnének ezen a gyorsan változó digitális eszközpiacon, egy olyan ökoszisztémában, amely túlmutat magukon a kriptovalutákon” – mondta Anna Paglia, a State Street Global Advisors üzleti igazgatója.

SPDR Galaxy Digital Asset Ecosystem ETF (DECO)

Hosszú távú tőkefelértékelődést biztosít olyan vállalatok aktívan kezelt portfólióján keresztül, amelyek jó helyzetben vannak ahhoz, hogy profitáljanak a blokklánc és a digitális eszközök iparágainak növekvő elfogadásából, valamint az ETF-eken és határidős ügyleteken keresztüli kriptovaluta kitettségekből. A DECO célja, hogy segítse a befektetőket a potenciális növekedés elérésében a digitális eszközök további elfogadásából.

SPDR Galaxy Hedged Digital Asset Ecosystem ETF (HECO)

Szintén hosszú távú tőkefelértékelődést biztosít olyan vállalatok aktívan kezelt portfólióján keresztül, amelyek jó helyzetben vannak ahhoz, hogy profitáljanak a blokklánc és a digitális eszközök iparágainak növekvő elfogadásából, valamint a kriptovaluta kitettségekből ETF-eken és határidős ügyleteken keresztül. A HECO-t úgy tervezték, hogy kezelje a volatilitást a portfólióban tartott befektetésekre vonatkozó fedezett vételi opciók és fedezett eladási opciók beépítésével.

SPDR Galaxy Transformative Tech Accelerators ETF (TEKX)

Ugyancsak hosszú távú tőkefelértékelődést biztosít a befektetőknek a blokkláncon belüli vállalatok aktívan kezelt portfólióján keresztül, amely támogatja az új feltörekvő technológiákat, amelyek magukban foglalják, de nem kizárólagosan a blokkláncot és a mesterséges intelligenciát (AI). A TEKX célja, hogy segítse a befektetőket a hosszú távú növekedési lehetőség kiaknázásában, amelyet az új innovációk potenciális gazdasági előnyei vezérelnek.

A State Street várhatóan be fog lépni a spot Bitcoin ETF piacra is

A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas szerint, a State Street állítólag azt tervezi, hogy belép a Bitcoin ETF piacra is. Balchunas úgy véli, hogy a vagyonkezelő óriás versenynyomást érezhet atekintetben, hogy kövesse versenytársait, amelyek már rendelkeznek Bitcoin ETF termékkel.

Bár a vállalat nem tett még hivatalos bejelentést, piaci szakértők szerint csak idő kérdése, hogy a cég saját Bitcoin ETF terméket indítson. Sok befektető értetlenül áll az előtt, hogy a pénzügyi óriás eddig még nem vezetett be ilyen típusú saját terméket, tekintettel az úttörő ETF kínálatára. A State Street belépése a spot Bitcoin ETF térbe valószínűleg további érdeklődést és versenyt gerjesztene, amely egyre fontosabb részévé válik a pénzügyi ökoszisztémának.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél, alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Hamarosan Japánban is elérhetőek lesznek a spot Bitcoin ETF-ek

/cryptodnes, etf.com, state street, galaxy asset management/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img