Ripple – Santander: Hamarosan indulnak a blokklánc alapú nemzetközi tranzakciók

spot_img

A Santander bankcsoport (a világ 37. legnagyobb vállalata) még 2015-ben és 2016-ban fektetett a Ripple-be, hogy együtt fejleszthessenek ki egy nemzetközi tranzakciókat elősegítő alkalmazást. Már a korai fázisban is sikerült a több napot igénybe vevő műveletet az 1 napos határidő alá szorítani és ha minden jól megy, akár napokon belül, élesben is elindulhat a rendszer.

Nathan Bostock a Santander nagy-britanniai igazgatója, egy londoni konferencián jelentette be:

Ha senki nem előz meg minket, akkor idén tavasszal mi leszünk az első kereskedelmi bank, amely blokklánc technológián alapuló, nemzetközi utalásokra ad lehetőséget.

Az induláskor Spanyolország, Brazília, az Egyesült Királyság és Lengyelország között lesz elérhető ez a szolgáltatás és az ígéretek szerint mindössze 40 másodpercre és 3 klikkelésre lesz szükségünk egy tranzakció végrehajtásához.

Egy januári konferenciáról származó képen (melyet Ana Botin, A Santander igazgatója tartott), az indulás dátumaként 2018 első negyedéve van megjelölve. Ha ez igaz, akkor akár már a jövő héten elérhetővé válhat az alkalmazás a bank ügyfelei részére és ez hatással lehet majd a Ripple árfolyamára is.

A Santander mellett a Ripple együttműködő partnerei között megtalálható például a Moneygram, mely több mint 200 országban, 347 000 helyen biztosít készpénz utalási lehetőséget ügyfeleinek, továbbá egy 61 Japán bankból álló konzorcium, mely egy belföldi azonnali fizetésekre lehetőséget adó alkalmazást fejleszt.

Forrás: Cointelegraph

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img