Meddig zuhan még az árfolyam?

spot_img

… kaptuk meg többen is a szerkesztőségből a kérdést az utóbbi napokban. A grafikon és az általános piaci hangulat mellett a hírek is segítségünkre lehetnek, de fontos most is elmondanunk, soha senki nem fogja tudni pontosan megmondani, mi fog történni a következő napokban, ugyanis a múltbeli események sajnos nem jelentenek semmi biztosat a jövőre nézve. Nézzük a lehetőségeket röviden, kávé mellé.

A grafikon

0327 bitcoin árfolyam
A BTC árfolyam fontos szintjei a napos grafikonon. Egy gyertya egy napi ármozgást jelöl. (forrás: tradingview)

A napos BTC grafikonból azt olvashatjuk ki, hogy kritikus ponthoz közelít az árfolyam, valószínűleg ennek tudható be az utóbbi hét bizonytalan fel-le játéka. 7200$ alatt a kritikus trendvonal támadása és a 6000$ dolláros, február 6-ai szint következhet.

Ez egy nagyon fontos szint, amely ha korábbi aljak adta trendvonallal együtt tartósan elesik, sajnos az 5000, majd a 4000$ dolláros árfolyam sem lesz elképzelhetetlen. Azonban még ha ez meg is történik, ne felejtsük el: 2017-et ezer dollár környékén indítottuk és közel húszezernél zártuk. Mi hiszünk benne, hogy 2018. legalább olyan jó év lesz, mint az előző volt.

Ha a napokban az árfolyam felfelé törik ki, és maga mögött hagyja a képen sötétlilával jelölt 200 napos mozgóátlagot, majd a korábbi csúcsok adta fontos trendvonalat, szinte borítékolható, hogy 11800$-ig meg sem áll. Azért csak a BTC árfolyamát vizsgáljuk a bejegyzésben, mert a bitcoin egyértelműen a kriptopénzek iránti bizalom és a piaci optimizmus fokmérője. Ha a bitcoin újra elkezdi a kitartó, meredek hegymenetét, kisebb-nagyobb késéssel az altok is újra menni fognak.

A piaci hangulat

A kisbefektetői hangulat azonban egyelőre nem ezt a második opciót vetíti előre. Miért? Mert nálunk az oldalon, magyar és külföldi fórumokon is újra előkerültek a címben lévőhöz hasonló kérdések, ami az jelzi, az emberek pánikolnak, hogy tovább csökkennek az árfolyamok. Ha pedig pánikolnak, előbb-utóbb nem bírják a nyomást és eladnak, ami egy, a február 6-ához hasonlatos, szinte függőleges zuhanást okozhat. Egy ilyen esemény aztán általában erős bevásárlásba torkollik, amin sokan és sokat keresnek. A pánik során eladók persze nem, hiszen ők a sebeiket nyalogatják még jó sokáig.

Itt az Akadémián minden nap osztunk meg bizakodásra okot adó híreket a közösséggel, amelyekből érzékelhető, hogy a kriptopénzek adopciója nem csak kisbefektetői oldalról, de az intézményi, professzionális befektetői oldalról is elindult. Ami miatt mégsem emelkednek az árfolyamok, az a kivárás. A nagyok és kicsik is igyekeznek “jó helyen” beszállni, ahonnan már inkább csak felfelé megyünk majd.

“Meddig zuhan még az árfolyam?” kérdésre a válasz az, hogy addig, amíg még mindig hajlandó valaki alacsonyabb árszinten megválni bitcoinjaitól, és nincs elég vásárló, hogy felszívja a kínálatot. Ha valaki hozzád vágna egymillió forintot, hogy fektesd kriptóba, most tennéd meg?

Ha még csak most ismerkedsz a kriptopénzek világával, üdvözlünk a klubban! Összeállítottunk egy három részes anyagot, amelyben fontos pszichológiai alapokat találsz és beszélünk a veszélyekről is. Ide kattintva vesd bele magad, jó olvasást!

A borítóképen a RMS Titanic viszonylag ép orr-része látható, 3821 méterrel az Atlanti-óceán tengerszintje alatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img