Dél-koreai társadalom Vs. kriptopénzek, a számok tükrében

Megosztom

A Bank of Korea felmérést készített, ebből kiderül, hányadán is állnak a dél-koreaiak a kriptopénzekkel. A számok impozánsak, lássuk a medvét! A húszas éveikben járók közel negyede tervezi, hogy kirptopénzekbe fektet a közeli jövőben. A felmérésben mindösszesen 2 511 ember vett részt, a huszonévesektől kezdve, egészen a hetvenes éveikben járókig, teljes keresztmetszet alkotás volt a cél.

A teljes csoportnak ugyan csak 21,6%-a találkozott már a területtel, viszont a huszonévesek 30%-a, a harminc felettiek 40%-a nyilatkozott úgy, hogy nem ismeretlen számára a kriptopénz fogalma. A hatvan felettiek 5,7%-a, a hetven felettieknek csupán 2,2%-a tudott bármit is a bitcoinról és társairól.

Az életkorral fordított arányosságot mutat nem csupán az ismeret, de a befektetési hajlandóság is. A huszonévesek 22,4%-a kifejezetten keresi a befektetési lehetőségeket, a harmincasoknak csupán 20,1%-a vágyik arra, hogy néhány coin büszke tulajdonosa lehessen.

A teljes társadalomnak jelenleg 4%-a, nagyjából két millió ember birtokol már kriptopénzeket, van még lehetőség a fejlődésre az ötvenkét milliós országban. Noha a hatóságok a közelmúltban három, különböző kripto tőzsdét is szinte megrohamoztak, ezzel is jelezve, hogy szemmel tartják a területet, újabb és újabb cégek igyekeznek kiszolgálni a növekvő igényeket.

Az egyik legnépszerűbb helyi chat applikáció, a Kakao Talk is bejelentette a múlt héten, hogy önálló, blokklánc fókuszú részleget indít. Azt azonban cáfolták, hogy saját kriptopénzt indítanának egy token sale keretében.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel