Málta: Hivatalos Blockchain Gaming Engedélyezési Rendszer érkezik

Megosztom

Egy hete számoltunk be róla, hogy a Binance, a világ legnagyobb és sokak szerint legjobb kriptotőzsdéje, gyökeret ereszt Máltán egyrészt a támogató szabályozási környezet miatt, másrészt mert itt lehetségük lesz legálisan megkezdeni a közvetlen USD/EUR váltás bevezetését a szolgáltatásaik közé.

Málta, mint Blokklánc Sziget

Málta egy félmillió lakosú kis szigetország a Földközi-tenger déli medencéjében, nagyjából a semmi közepén. A turistákon és a mészkőn kívül mindenből behozatalra szorulnak ezért eléggé egyértelmű, hogy valamilyen high-tech iparág meghonosításával van kiugrási lehetőségük, ha nem akarják, hogy az idők szele elfújja mellőlük a fejlett világot.

A mostani miniszterelnök és köre, habár különféle offshore bankszámlás, rejtett pénzes ügyek állnak mögöttük, mégis a sziget lakóinak bizalmát élvezik. Azt vették a fejükbe, Málnának a blockchain ipar és általában a fintech cégek bevonzásával történelmi esélye lehet a világ élvonalába kerülni. A Binance-t ők nyerték meg a szigetnek, köszönhetően a progresszív gondolkodásuknak, párbeszédre való hajlandóságuknak, sőt igényüknek, és annak, olyan szabályozási környzetet alakítanak ki, amely ösztönzi az innovációt, de közben megfelel az EU-s normáknak.

Nemzeti Konzultáció a Blokklánc Rendszerek Teszt Környezetéről

Kattints a képre a nagyobb méretért!

A Malta Gaming Authority, ami inkább szerencsejáték felügyelet, mint online játékok minisztériuma, március 29-én bocsátott ki egy konzultációs dokumentumot, amelyben egy tesztkörnyezetet javasolnak a kriptopénz és általában blokklánc megoldások tesztelésére, illetve konzultációra bocsátják a feltételeket, amelyeknek meg kellene felelnie a részben vagy teljes egészében blockchainre épülő (szerencse)játékoknak.

A tesztkörnyezetet olyan, helyi cégek használhatnák, amelyek kriptopénzeket, mint fizetőeszközt, kriptós letéteket és e-tárcákat használnának, és melyek megoldásai megfelelnek az EU-s és helyi pénzmosás elleni, illetve “Ismerd az ügyfeled” szabályoknak. Az állam célja egy olyan engedélyeztetési rendszer kidolgozása a piaci szereplőkkel és állampolgárokkal közösen, amely stabil és kiszámítható környezettel ösztönzi a blockchain, kriptopénz szektor fejlődését, új szereplők érkezését, és egyúttal a szerencsejáték termékek, valamint az erős felfutásban lévő online gaming szolgáltatások innovációját is.

Nagy örömmel töltene el minket, ha hamarosan Magyarországról is hasonló, a hatóságok részéről profi módon feldobott labdákkal találkoznánk. Le a kalappal Málta előtt!

 

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel