A Bitcoin eltűnt Twitterről, de meglett

spot_img

Jelen pillanatban még nem kerek a történet számunkra sem. Ha valaki élőben nézte végig az eseményeket, ossza meg velünk!

Mindenesetre amit a beszámolók alapján eddig tudunk:

Vasárnap délután a @Bitcoin fiókot váratlanul felfüggesztették. Pontos okokat nem tudunk, de feltételezhetően köze van ahhoz a flame war-hoz, ami a BTC és a BCH követői között bontakozott ki. Az egyik vitatkozó, a Space Chain gazdája, Jeff Garzik pedig több tweetjében is megjelölt egy bizonyos @jack nevű fiókot, és arra panaszkodott, hogy botok, és rossz indulatú emberek szervezett csoportjai jelentgetnek szisztematikusan fiókokat, ha valami nem tetszik nekik. Illetve homályos utalásokat tett arra nézve is, hogy a @Bitcoin account nem is eredeti gazdák kezében van éppen.

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy van ezeknek a párbeszédeknek egy olyan része is, amit a nyilvánosság nem láthatott, de @jack  biztosan tudja, mi folyik a háttérben. Mindenesetre a @Bitcoin fiók egyszer csak eltűnt, és 16 óra múlva visszatért a semmiből. Ahol megint @jack kerül szóba, mint látható.

Nem tudjuk pontosan mi történt. Sőt, ami bizarabb: Nem tudhatjuk, hogy ez az eredeti gazdája-e egyáltalán… Miközben elvileg 24 óráig fenn kell tartani egy felfüggesztett nevet a régi tulajdonos számára, aki kérelemmel élhet, addig itt alig pár órával az eset után egy teljesen új Bitcoin felhasználó jött létre, ami értelmetlen képeket pakolt ki, majd eltűnt. Ezekután újra visszatért a réginek tűnő oldal, csak éppen 750.000 követővel megfogyatkozva.

Ezek azóta lassan szivárognak vissza. A dolgokra semmilyen más értelmes magyarázat nincsen csakhogy @jack, azaz Jack Dorsey, a Twitter egyik alapítója, személyes bosszút akart állni valamilyen általunk nem ismert ok miatt a Bitcoin fiókon, ám később rájött, hogy ez lényegében a saját brandjének öngyilkosságát jelentené, és megpróbálta gyorsan visszacsinálni.

Zavaros az ügy, és elég aggasztó is. Nem ez az első, és valószínüleg nem is az utolsó eset, mikor a Twitter önkényeskedik a felhasználói fölött.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img