Élő adásban törték fel a népszerű kriptós YouTuber számláját

spot_img

Ian Balina egy ismert videós, aki arról vált ismertté hogy a tavalyi évben több millió dollár profitot ért el ICO-kba történő befektetéseivel. Youtube csatornáján 116 000-en, a Telegrammon 26 000-en követték tanácsait, de a blokkláncon keresztül a számláját is rengetegen figyelték, hogy azonnal értesüljenek az új befektetéseiről. Két napja éppen élő adásban volt, amikor egy nézője megkérdezte:

“Tudtad, hogy a számládon található tokeneket éppen most utalták át egy másik számlára?”

Balina a kérdést vagy nem látta, vagy figyelmen kívül hagyta, de 15 perccel később hirtelen megszakadt az adás. Ezután ismét jelentkezett és azt mondta áramszünet miatt történt az eset, de amikor folytatni akarta észrevette, hogy ki lett léptetve a Google fiókjából.

“Nagyobb szükségem van rátok, mint valaha. A mai élő adás azért szakadt félbe, mert feltörtek. Nem aggódom a pénz miatt. Megtanultam a leckét. Csak az érdekel, hogy elkapjuk a hekkert. Köszönöm a támogatásotokat.”

A számlán 20 millió NCASH, 2 millió PARETO és 1 millió LOOM volt, melyek mai áron 1 200 000 dollárt érnek. Gyanúja szerint a támadást a főiskolai email címén keresztül követték el, ami egyben a Gmail címének helyreállításhoz megadott címe is volt.

“Emlékszem, hogy kaptam egy üzenetet az illetéktelen belépésről és ezzel kapcsolatban fel is vettem a kapcsolatot a sulival, de nem válaszoltak és később már nem is foglalkoztatott a dolog. A titkos kulcsaimat az Evernote-ban tároltam (népszerű jegyzetelő program). Azt hiszem a korábbi email fiókomat törték fel és azon át jutottak el az Evernote-ig.”

Sokan meglepődtek, hogy Balina annyit sem tett pénzei biztonságáért, hogy vásároljon magának egy hardveres tárcát és felmerült a gyanúja annak is, hogy mindezt csak megrendezte, hogy mentesüljön az adófizetési kötelezettségei alól (az USA-ban ennek ma van a határideje).

Az viszont biztos, hogy a fiaskó nem fog jót tenni az utóbbi időben már megtépázott hírnevének. Korábbi népszerűségét, melyet úgy szerzett hogy segített másoknak megtalálni a jó befektetési lehetőségeket pénzre váltotta és egyre többen kételkedtek abban, valóban az őszinte véleményét mondja-e el egy kriptopénzről vagy csak az adott cég fizette le, hogy segítsen saját projectjének reklámozásában.

Az elmúlt hónapban jelentős profittól is elesett, amikor sértődésből adta el kriptopénzei egy részét. 2017 őszének egyik legsikeresebb ICO-ja az Icon(ICX) volt, mely az első dél-koreai kriptopénzként sokak érdeklődését felkeltette. Balina is nagy lehetőségeket látott benne és több videóban is ajánlotta azt követői számára. Az ICX fejlesztői természetesen örültek, hogy egy népszerű videós segít nekik és Iant is meghívták az Icon bemutató rendezvényére, Dél-Koreába.

Nem sokkal ezután azonban megromlott a viszony a felek között. Az Icon vezetői úgy vélték Balina kétértelmű kijelentéseket tesz, melyekből úgy tűnt, mintha ő is az Icon munkatársa lenne, ezért megkérték, hogy tartózkodjon ezektől. Balina ezután a Twitteren jelentette be, hogy eladja ICX tokenjeit. Ezt a lépést sokan gyerekes bosszúnak tartották és kinevették, mivel az eladást követően vezették be az Icon-t a legnagyobb koreai tőzsdére, aminek köszönhetően értéke néhány nap alatt megduplázódott.

Balinát egy ideje Telegram és Discord csatornákon már csak “kripto nigger”-ként emlegetik. A felé irányuló ellenszenv a hekkelést követően a nemzetközi fórumhozzászólásokon is érezhető, de legalább ugyanennyien védik is a pórul járt videóst.

Kapcsolódó anyagunk:

Ledger Nano S | Hogyan használjam?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img